Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Jandarma 171 Yaşında...

Başta terörle mücadele olmak üzere hayatın hemen her alanına katkısı olan Türk jandarması 171'nci yaşını kutluyor.

Gündem   A+a-

Başta terörle mücadele olmak üzere hayatın hemen her alanına katkısı olan Türk jandarması 171'nci yaşını kutluyor.
Ülkede güvenliğe, eğitime, bilime, sağlığa, sosyal hayata, turizme, spora; kısacası akla gelebilecek her alana önemli katkılar sağlayan Türk Jandarması 171 yaşında.
14 Haziran 1839, Asakir-i Zaptiye Nizamnamesi’nin kabul edildiği gün Türk Jandarma Teşkilatı’nın kuruluş günü olarak kabul edildi.

Türk Jandarması o günden itibaren iç güvenlik görevlerini yerine getirdi; Birinci Dünya Savaşı’na, Kurtuluş Savaşı’na ve 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı’na katıldı.
Bu mücadelelerin hepsinde büyük yararlılıklar gösteren Türk Jandarması, 10 Haziran 1930 yılında bugünkü hukuki statüsünü kazandı.

Jandarma subayları 1935 yılından bu yana Harp Okulu’nda yetişiyor.
1988 yılında çıkan kanunla, kara sınırlarının korunması ve güvenliğinin sağlanması görevi Kara Kuvvetleri Komutanlığına verildi ancak İran ve Suriye sınırının bir bölümü ile Irak sınırının tamamının sorumluluğu hala Jandarma Genel Komutanlığında.

Türk jandarması, bugün özellikle terörle mücadelede büyük kahramanlıklar gösteriyor.
Suçla mücadele görevini de aralıksız sürdüren Jandarma Genel Komutanlığı, Avrupa’da faaliyet gösteren akredite 20 kriminal laboratuvar arasına giren ilk Türk kriminal laboratuvarı oldu.
Bu laboratuvarda yapılan bilimsel analizlerle gerçeğin ortaya çıkarılması, suçun önlenmesi ve suçlunun yakalanması konusunda önemli bir görev yerine getiriliyor.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş