Skip Navigation Links

Dörtyollular Yazıcıoğlu'nu Unutmadı

Muhsin Yazıcıoğlu’nu anma gecesi geçtiğimiz Cuma gecesi Ökkeş Şendiller’in katılımıyla Dörtyol Öğretmenevinde yapıldı.

Yaşam   A+a-

DÖRTYOLLULAR YAZICIOĞLU’NU UNUTMADI
 
Dörtyol Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu anma gecesi geçtiğimiz Cuma gecesi 19. dönem Kahraman Maraş Milletvekili Ökkeş Şendiller’in katılımıyla Dörtyol Öğretmenevinde yapıldı.
 
Anma Programına; Dörtyol Belediye Başkan vekili Mevlüt Saraçoğlu, Yeniyurt Belediye Başkanı H. Avni Ünal, Ak Parti Dörtyol İlçe Başkanı Av. Abdullah Arıcan, Demokrat Parti Dörtyol İlçe Başkanı Alaiddin Arslan, Dörtyol Belediye meclis üyeleri,Büyük Birlik Partisi Dörtyol İlçe Başkanı Yunus Orhan, TÜRKAV Dörtyol İlçe Başkanı Reşit Taşkın, Türk Eğitim Sen Hatay 2. Nolu Şube sekreteri Yaşar Gürakan, Milli Eğitim Şube Müdürü Hayrettin Tekdöş, Hatay Alperen Ocakları İl Başkanı Fethi Ayan, İskenderun Alperen Ocakları Başkanı Adem Uslu, Payas Alperen Ocakları üyeleri ve çok sayıda vatandaşlar iştirak etti.
Anma gecesi Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.
Açılış konuşmasını Dörtyol Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Şahin Ocak yaptı.
Ocak konuşmasında; “Anma gecemize iştirak eden tüm katılımcılara can-ı gönülden teşekkür ederim. Vefatının 4. yıldönümünde merhum liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu milletimizin gözünde bir elmas, bir altın, bir mücevher olmadı, ancak milletimizin nazarında bir ekmek bir su gibi kutsal de değerli görüldü. Merhum Başkanımız Muhsin Yazıoğlu’nun vefatının üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen açılan mahkemenin sonuçlandırılmaması akıllardaki soru işaretlerini giderek arttırıyor. Şunun altını çizmek isterim ki biz Alperenler henüz son sözümüzü söylemedik sabrımızın bitme noktasına geldiğini ifade etmek istiyorum” dedi.
Merhum Yazıcıoğlu için okunan Kur’an tilaveti ve dualardan sonra, konuşmasını yapmak için 19. dönem K. Maraş Milletvekili ve Merhum Yazcıoğlu’nun yakın arkadaşı Ökkeş Şendiller; “Bugün aklımda en ufak bir şüphe kalmadı. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun öldürüldüğüne inanıyorum. Neden die soracak olur iseniz verecek çok cevabım var ancak İstanbul’da bir taksiye biniyorum “Yazıcıoğlu’nu yediler”, Ağrıda bir eve konuk oluyorum 80 yaşındaki nine “rahmetliyi öldürdüler”, Dörtyol’daki manav “Rahmetli yiğit adamdı yaşasaydı böyle olmazdı” deniliyor ve bu da milletimizin vicdanında oluşan resmin dışa vurumudur. Şayet Muhsin Yazıcıoğlu sağ olsaydı; bugün teröre teslim olmuş, Türk kelimesinin âdete irite olarak görüldüğü, eli kanlı bebek katilinin ağzına bakan anlayışın, Tokat’ta 8 Mehmetçiğimize şehit eden şerefsizin imzası altında kamu görevlilerimizi teslim töreni adı altında Tük milletiyle alay edilemezdi. AKİT gazetesinin yazarı adını Hilal’den alan Hilal Kaplan “Türk bayrağı değil de, devlet bayrağı” denilmesi gerektiğini söylüyor. Bu nasıl bir densizliktir? Bu ne cesaret? Böle saçma sapan cesareti nerden kimlerden alıyor? Bütün bunlar şunu açık ve net gösteriyor ki Muhsin Yazıcıoğlu sağ olsaydı vallahi de billahi de bu densizler bu ihanete cesaret dahi edemezdi. Merhum Yazıcıoğlu’nu 3 gün kar altında yatıran ve aramama kurtarmama operasyonuna dönüştüren sorumluların bir an evvel ortaya çıkarılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Sabrımızın son haddine geldiğini son kez ifade etmek istiyorum” dedi.
Ökkeş Şendiller’in konuşmasında, salondan yükselen “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganına yakında bu da suç sayılır ama bizler bu suçu onurla işlemeye razıyız” dedi.
Anma gecesinde merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu anlatan slayt gösterisi salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet