Skip Navigation Links

Anaokulu öğrencilerine deprem bilgilendirme çalışması

İskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından okullarda deprem bilgilendirme çalışması sürüyor.

Eğitim   A+a-

İskenderun Belediyesi AKOM biriminden anaokulu öğrencilerine deprem bilgilendirme çalışması
 
İskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından okullarda deprem bilgilendirme çalışması sürüyor.
İskenderun Alpaslan İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencilerine, deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında yapılması ve dikkat edilmesi gerekenler konusunda uygulamalı bilgilendirmede bulunuldu.
İskenderun Belediyesi AKOM görevlisi Mehmet Elmas, bilgilendirme çalışmasında, öğrencilere, deprem çantası, deprem çantasında nelerin bulunması gerektiği, deprem bitiminde nerede toplanacakları, yatakların pencere kenarından uzak olması, terliklerin her an yatağın yanında bulunması, düşecek eşyaların sabitlenmesi, öğrencilerin anne ve babalarıyla daha önceden belirledikleri yerde buluşmaları, binanın nasıl tahliye edileceği gibi önemli bilgiler anlattı.
Minik bir deprem tatbikatı da yapılan bilgilendirme çalışmasında, öğrencilere, deprem anında çök-kapan-tutun yöntemi uygulamalı olarak anlatıldı.
İskenderun Alpaslan İlköğretim Okulu anasınıfında düzenlenen bilgilendirme çalışmasında, öğrenciler sorular yöneltti.
 
Belediye ve 112 Acil Servis’ten ortak çalışma
İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ve İskenderun 112 Acil Servis işbirliği ile deprem ve yangın tatbikatı düzenlendi.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlenen deprem ve yangın tatbikatı, deprem sirenlerinin çalmasıyla başladı. Olası bir deprem ve yangın anında binanın nasıl güvenli bir şekilde boşaltılacağı öğrencilere uygulamalı olarak gösterildi.
Okulun güvenli bir şekilde boşaltılmasının ardından, tatbikatın senaryosu gereği bahçede tahta maketle, güvenli bir şekilde küçük bir yangın oluşturuldu. Önce okulun kendi imkanıyla söndürülmeye çalışılan yangın, olay yerine çağrılan İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü aracı yardımıyla itfaiye erleri tarafından tamamen söndürüldü.
Yangın ve deprem senaryosu gereği binada mahsur kalan öğrenci, itfaiye aracı yardımıyla itfaiye görevlisi tarafından kurtarılırken, yaralı öğrenciler 112 Acil Servis görevlileri tarafından müdahale edilmek üzere ambulansa alındı.
İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürü Ömer Çolak’ın da katıldığı deprem ve yangın tatbikatı, başarıyla sonuçlandırıldı. Öğrencileri bilgilendirmeye yönelik düzenlenen deprem ve yangın konusunda bilinçlendirme çalışmasının, devam edeceği belirtildi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet