Skip Navigation Links

Laleler ve Mevsimlik Çiçekler Kent Estetiğine Güzellik Katıyor

Kent estetiğine büyük önem veren Antakya Belediyesi tarafından kavşaklara mevsimlik çiçek ekiliyor.

Yaşam   A+a-


LALELER VE MEVSİMLİK ÇİÇEKLER KENT ESTETİĞİNE GÜZELLİK KATIYOR
 
Kent estetiğine büyük önem veren Antakya Belediyesi tarafından kavşaklara mevsimlik çiçek ekiliyor.
Başta Cumhuriyet Meydanı, kavşaklar ve ana arterler olmak üzere, güzergâhların kavşakları, Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince mevsim şartlarına uygun mevsimlik çiçeklerle süsleniyor.
Peyzaj çalışmaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı, Vali Ürgen Alanı, DSİ Parkı ve Aalen Alanı Lale, Sümbül, Menekşe ve Karagöz çiçekleriyle estetik bir görünüm sergiliyor.
Kavşaklarda boy gösteren mevsimlik çiçekler, kent estetiğine ayrı bir güzellik katıyor.
Çevre odaklı hizmetlere ayrı bir önem verdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş; "Şehrimizin yeşil görüntüsünü devam ettirmek için bulvar, kavşak ve refüjlere zamanına göre mevsimlik çiçekler dikiyoruz. Her mevsime göre farklı çiçek türleri olduğu için ekim yaptığımızda, mevsim şartlarını gözetiyoruz. Belli bir süre sonra boy veren, çiçek açan bitkiler kentimizin güzelliğine ayrı bir güzellik katıyor. Şehrimizin estetiğini oluşturan park, refüj ve kavşakları bitkilerle süslemeye bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da devam edeceğiz. Amacımız şehrimizin daha modern ve güzel bir görünüme kavuşmasıdır. Çiçekleri ilimizin coğrafi ve klimatolojik verilerine dayalı seçiyor, büyük bir özenle toprakla buluşturuyor ve böylece şehrimizin estetiğine ayrı bir güzellik katıyoruz" dedi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet