Skip Navigation Links

Kadına Yönelik Şiddet

Üniversitemiz ’de Psikolog Lora Alp tarafından şiddet olaylarını konu alan konferans düzenlendi.

Yaşam   A+a-

Kadına Yönelik Şiddet
Üniversitemiz ’de Psikolog Lora Alp tarafından şiddet olaylarını konu alan konferans düzenlendi.
Atatürk Konferans Salonunda Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlenen konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Gözübenli, Genel Sekreter Yardımcısı Hanifi Kılıçarslan, akademik ve idari personelle birlikte çok sayıda öğrenci katıldı.
Şiddeti güç ve baskı uygulayarak insanların fiziksel ve ruhsal açıdan zarar görmesine neden olan bireysel ya da toplu hareketlerin tümü olarak tanımlayan Psikolog Lora Alp konuşmasında kadınların neden şiddete uğradığıyla ilgili slyatlar eşliğinde detaylı bilgiler aktardı.
Dünyada her üç kadından birinin şiddete maruz kaldığını ifade eden Alp, istatistiklere yansımayan daha çok kadının şiddet mağduru olduğunu söyledi.
Alp konuşmasının devamında kadına yönelik şiddetle ilgili düşüncelerini “Maalesef ki toplumumuzda kadına gereken değer ve önem verilmiyor” şeklinde ifade etti.
Psikolog Lora Alp, kadınların şiddete maruz kaldıklarında kolluk kuvvetlerine, cumhuriyet savcılıklarına, baroların kadın komisyonlarına, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün alo 183 hattı veya aile danışma merkezlerine başvurabileceklerini belirtti.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet