Skip Navigation Links

Civelek Halkın Sorunlarını Dinledi

İskenderun'un acil sorunlarının başında içme suyu ve şebeke kayıplarının geldiğini belirten İskenderun Belediye Başkanı Civelek, Aslantaş Baraj suyunu

Gündem   A+a-

İskenderun’un acil sorunlarının başında içme suyu ve şebeke kayıplarının geldiğini belirten İskenderun Belediye Başkanı Civelek, Aslantaş Baraj suyunun getirilmesi ile ilgili çalışmaların ihale aşamasına geldiğini belirtti. Başkan Civelek, suyu İskenderun şehir depolarına kadar getirecek İskenderun İçme suyu İsale Hattı İnşaatı yapım ihalesinin, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından 9 Temmuz’da yapılacağını bildirdi.


Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, halkla buluşma, sorunları mahallinde dinlemek üzere İsmet İnönü Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Mahallede incelemelerde bulunduktan sonra sakinlerle gerçekleşen buluşmada Başkan Civelek, belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi, öneri ve şikâyetleri dinledi.
Başkan Civelek, İsmet İnönü Mahalle toplantısında içme suyu ve su şebekesinden kayıpların İskenderun’un sorunlarının ilk maddesini oluşturduğunu söyledi. Şehir su şebekesinin yenilenmesi ile ilgili çalışmanın devam ettiğini kaydeden Başkan Civelek, Aslantaş Baraj suyunun getirilmesi ile ilgili çalışmaların da ihale aşamasına geldiğini belirtti. Başkan Civelek, suyu İskenderun şehir depolarına kadar getirecek İskenderun İçme suyu İsale Hattı İnşaatı yapım ihalesinin, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından 9 Temmuz’da yapılacağını bildirdi.


Yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla hazırlık yürütüldüğünü de sözlerine ekleyen Başkan Civelek, şöyle konuştu: “Yoksulumuza sahip çıkıyoruz. Önümüzdeki Ramazan ayında 8000 adet yardım paketi dağıtacağız. Bu yıl da iftar çadırı kurmayacağız. Bu yoksulumuzda bu yardımı iki komşusunun görmeyeceği şekilde yapacağız. Yardım konusunda onurumuzu koruyacağız. Kendisine güvenini kaybetmiş bir halk başarılı olamaz. Bu nedenle yoksulumuza yardım yaparken başkasının görmesini engelliyoruz.”
Öte yandan, Deniz İkmal Destek Komutanlığı'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 7 askerin şehit edilmesi ve Katolik Kilisesi Anadolu Havarisel Vekilli ve Episkopu Luigi Padovese cinayetinin yarattığı tepki ve üzüntünün İskenderun’un sağduyusu ve hoşgörüsü sayesinde atlatılacağını belirten Başkan Civelek, sağduyu çağrısını mahalle toplantısında da yineledi. Başkan Civelek, “Bu olayların tekrar yaşanmaması ve önlenmesi hepimizin elindedir. İstendiği kadar dış güçler densin; söylentilere, gereksiz dedikodulara prim vermemek, kendimize güvene devam etmek, birbirimize sahip çıkmak birinci şarttır. Zaten istenen aramızdaki gerginliği artırmak. Binlerce yıl öncesinden bugüne olduğu gibi, buna izin vermeyeceğiz” dedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet