Skip Navigation Links

Üniversitede Başarıyla Okumanın Sırları

Yükseköğretim öğrencilerine başarının anahtarını sunmak adına Psikolojik Danışman Daniela Mursaloğlu tarafından konferans düzenlendi.

Eğitim   A+a-

Üniversitede Başarıyla Okumanın Sırları
 
Yükseköğretim öğrencilerine başarının anahtarını sunmak adına Psikolojik Danışman Daniela Mursaloğlu’nun düzenlediği “Üniversitede Başarıyla Okumak” konferansı 07 Mart Perşembe günü Atatürk Konferans Salonu’nda öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.
 
Konferansa üniversite öğreniminde başarıyı sağlayabilmek için hayata dair kısa ve uzak vadeli hedeflere sahip olmak gerektiğini hatırlatarak başlayan Psikolojik Danışman Daniela Mursaloğlu bu hedeflerin motivasyon sağlayıp ve programlı çalışmaları için zemin hazırladığının altını çizdi.
Verimli çalışma yöntemlerinin başında derslerde aktif dinlemek, işlevsel bir şekilde not tutmak, yeni bilgileri eski bilgilerle ilişkilendirmek, onları kavramak ve sorgulamaktan geçtiğini vurguladı.
Danışman Daniela Mursaloğlu çalışmayı engelleyen veya çalışmayı sürekli ertelemenin en önemli sebepler olarak olumsuz duyguları ( kaygı, mükemmeliyetçilik ..) işaret etti. Daniela Mursaloğlu olumsuz düşünceleri fark etmek ve yerine pozitif bir iç konuşmayı geliştirmek başarının anahtarı olacağının altını çizdi.
 
 “Çalışma ortamı için düzen ve sürdürülebilirliğinin yanında çevreyi çalışma programından haberdar etmek son derecede önemli”
Mursaloğlu, öğrenme beyinde nöronlar arasında elektrokimyasal iletişim yoluyla meydana geldiğini çeşitli görselliklerle destekleyen konuşmacı, öğrenmesürecinde beynimizde yeni yolların açılmasının heyecanını öğrencilerle paylaşmaya çalıştı.
Yeni bilgileri eski bilgilerle ilişkilendirmek ve aralıklı tekrar yapmak öğrenilenlerin uzun vadede hafızamıza yerleşmesini sağladığını açıklayan Mursaloğlu öğrenme sürecinde farklı duyulardan yararlanmak, renk, görsellik, ses kaydı ve zihin haritaların kullanılmasını önerdi.
 
Konferansın sonunda başarılı bir eğitim için sınav kaygısı ile başa çıkmak için düşünsel ve bedensel yöntemler paylaşıldı, katılmayı arzu eden öğrencilerle gevşeme metotları uygulandı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet