Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Tatbikat İlgiyle İzlendi

Kışlalı Mehmet Ali Alpaydın Okulu'nda deprem ve yangına karşı personel tahliye ve yangın söndürme tatbikatı yapıldı.

Eğitim   A+a-


KIŞLA MEHMET ALİ ALPAYDIN İLKOKULU VE ORTAOKULU’NDA DEPREM VE YANGINA KARŞI PERSONEL TAHLİYE VE YANGIN SÖNDÜRME TATBİKATI YAPILDI
İskenderun ilçesi Kışla Mehmet Ali Alpaydın İlkokulu- Ortaokulu Sivil Savunma Haftası etkinlikleri çerçevesinde Karaağaç Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Okul Personeli ve öğrencileri tarafından Bina ve personel tahliye, Okul Bahçesinde ise yangın söndürme tatbikatı yapıldı.
07 Mart 2013 tarihinde siren çalınarak öğrencilerin okul binasını güvenli bir şekilde boşaltmasıyla başlayan tatbikata Karaağaç Belediyesinde görevli bir itfaiye ekibi de katıldı. İtfaiye Aracı Okul bahçesine yakılan ateşi çok kısa bir sürede söndürerek , İtfaiye görevlileri öğrencilere yangın söndürme konusunda bilgiler verdi. Yapılan uygulamalı yangın söndürme tatbikatı, öğrenciler ve veliler tarafından ilgiyle izlendi.
Yangının söndürülmesi ile eş zamanlı olarak Kulüp öğrencileri tarafından yaralıya müdahale ve ilkyardım uygulaması yapıldı.
 
 Eğitimin 2. ve son bölümünde ise Sivil Savunma Kulübü öğrencileri tarafından yangın ve nedenleri , çeşitleri ve söndürme teknikleri konusunda okul öğrencilerine bilgiler verildi.
Okul Müdürü Mehmet ZOR tatbikat sonunda Bu çalışmalarından dolayı Karaağaç Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne ,Sivil savunma Kulübü Öğretmeni Fadime Çelik TEKSOY ve kulüp öğrencilerine teşekkür ederek bütün toplumun deprem yangın sel vb. doğal olan veya olmayan bütün afetlere karşı tedbirli ve eğitimli olması gerektiğini belirtti.
 
 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar