Skip Navigation Links

'8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun'

Kadınlarımız, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte yaşamın her alanında daha çok yer almaya başlamıştır.

Yaşam   A+a-


 
Kadınlarımız, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte yaşamın her alanında daha çok yer almaya başlamış, çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte ülkemizin gelişmiş medeniyetler seviyesine çıkarılmasında büyük başarılar sağlamışlardır. Cumhuriyetin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde kamu ve özel hukuk alanlarında gerçekleştirdiği devrimlerle, kadının toplumdaki statüsünü erkeklerle eşitleme girişimini başlatan öncü devletler arasında yer almış, böylece Türk kadını, çağına göre son derece ileri haklar elde etmiştir. Cumhuriyetin ilanından sonra Cumhuriyet Halk Partisi kadroları ülkemizin ufkunu genişletme yönünde ilerici adımlar atmışlardır. Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı tanınarak siyasette temsil hakkı verilmiştir.
Türkiye’de, temel eğitim hizmetlerine erişim, kadına yönelik şiddet, cinsel saldırı, toplumsal yaşama katılım, zorla evlilik, okuma-yazma oranı gibi birçok göstergenin, kadınların ayrımcılık ve eşitsizlik gördüğünü ortaya koymaktadır. Kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirilebildiğinde, tüm kız çocuklarımız eğitimin her seviyesinden yararlanabildiğinde, geleceğe daha da güvenle bakabileceğimiz muhakkaktır.
 
 Dünya Emekçi Kadınlar Günü, kadın haklarının kazanılmasında nereden yola çıkıldığının, hangi aşamalardan geçilerek bugünlere ulaşıldığının anımsanmasında ve bundan sonra daha iyiye ulaşılması için yapılması gerekenlerin değerlendirilmesi yönünden de büyük önem taşımaktadır.
Ayrımcılığın önlendiği, kadına şiddetin son bulduğu , insanların eşitlik ilkesi çerçevesinde hak ve özgürlüklerini adil biçimde kullandığı, kadınlarımızın yönetimin her aşamasında daha çok temsil edildiği bir dünyada yaşamak umuduyla, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, esenlikler diliyorum.
 
 
 
 
 
 
Dr.Süleyman UYAR
CHP İSK.İLÇE BŞK.
 
 
 
 
 
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet