Skip Navigation Links

Türkiye gayrimenkul piyasası Avrupa’da en cazip ikinci pazar

'Avrupa Gayrimenkul Yatırımları Beklenti Göstergeleri” araştırmasıa göre; Türkiye gayrimenkul piyasası, Avrupa'da en cazip 2. pazar.

Ekonomi   A+a-

Türkiye gayrimenkul piyasası Avrupa’da en cazip ikinci pazar
 
Ernst & Young’ın Türkiye’yi ilk kez dâhil ettiği “Avrupa Gayrimenkul Yatırımları Beklenti Göstergeleri” araştırmasının sonuçlarına göre; Türkiye gayrimenkul piyasası, Avrupa’da en cazip ikinci pazar. Türkiye’nin birinciliği çok az farkla kaçırdığının altını çizen Ernst & Young Kurumsal Finansman Bölümü Başkanı Müşfik Cantekinler, bu trendin 2013 yılında da devam edeceğini söyledi. Ernst & Young Türkiye Gayrimenkul işlemlerinden sorumlu kıdemli müdür Alp Şen, artık sadece büyük kentlerin değil tüm Türkiye’nin perakende gayrimenkul pazarı için yatırım yapılabilir olduğuna dikkat çekti…
 
 
 
Dünyanın önde gelen denetim ve danışmanlık firması Ernst & Young’ın, “The Economist Intelligence Unit” işbirliği ile gerçekleştirdiği “Avrupa Gayrimenkul Yatırımları Beklenti Göstergeleri” araştırması sonuçlandı. Araştırma kapsamında Avrupa gayrimenkul piyasasında yatırımları bulunan şirketlerin üst düzey yöneticilerine geleceğe dair beklenti ve düşünceleri soruldu. Türkiye’nin ilk defa dahil edildiği araştırmada Türkiye gayrimenkul pazarının cazibesi gözler önüne serildi.
 
 
 
Ernst & Young Kurumsal Finansman Bölümü Başkanı Müşfik Cantekinler, diğer Avrupa ülkeleri ile kıyaslanınca, katılımcıların yüzde 95’inin Türkiye’yi “cazip”, hatta “çok cazip” olarak gördüğünü belirtti.
 
 
 
Araştırmada yatırımcıların başta prestijli lokasyonlardakiler olmak üzere Türkiye’deki tüm gayrimenkul türleriyle ilgilendikleri görüldü. Ankete katılanların yüzde 80’i önümüzdeki yıl ticari gayrimenkul işlemlerinde hacmin yükseleceğini, yüzde 70’i de yabancı yatırımcıların öneminin daha çok artacağını ve uluslararası işlemleri hızlandıracaklarını öngördü.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet