Skip Navigation Links

Bu enerji oyunu Irak’da oynandı şimdi İran’dadır.

Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin ÇETİNKAYA İskenderun Cemnur Düğün salonunda konferans verdi.

Politika   A+a-


 
Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin ÇETİNKAYA İskenderun Cemnur Düğün salonunda konferans verdi. Tacettin ÇETİNKAYA burada yaptığı konuşmada “Batıda gelişmiş azledilmiş yerlerde ekonomik kriz yaşanıyor. Fransa, Yunanistan, İspanya v.s. borç batağında. Yegâne yapacakları tasarruf tedbirleri aldılar. Ama halk ayaklanması başladı. Batı sadece tasarrufla çözemeyeceğini anladı. Batı krizle birlikte mevcut durumu korumak için petrol,enerji ve doğalgazı kontrol almaya başladılar. Bütün savaşlar bunlar için yapılıyor. Yeni sömürgecilik anlayışı budur.
 
Eski sömürgeci batılı ülkeler Asya’da zengin ülkeleri Hindistan,Pakistan gibi işgali yüzlerce yıl sürdü.Sömürdüler sonra işbirlikçilerini getirip kaynaklarını batıya aktarımını sağladılar. Orman v.s. batıya aktardılar. Toprakları o kadar bereketli olan Bangladeş’in bu yüzden her yağmurda sel götürüyor sebebi işte budur.
 
Niçin emperyalist güçler orayı sömürüyorlar. Batıdaki ekonomik krizi ancak dışardan sömürerek bunu gidermek istiyorlar.
 
NATO’yla şimdi bunu yapıyorlar. Önce ayaklanma, sonra savaştırıyorlar. Sonra kaybedene silah yardımı yapıp onun galip gelmesini sağlayarak böylece kendisine hizmet eden iktidar geliyor.
 
ABD ülke nüfusu iki yüz elli-üç yüz milyondur. 7 miyar dünya nüfusunda %2-3 dür. ABD’nin enerji tüketimi dünya ölçeğinde %28 dir. ABD’nin neden NATO’yu kullanmak için iştahlı olduğunu bu rakamlarla anlamış oluruz. Gelelim Avrupa kıtasına. Onların enerji tüketimi de %25-30 dur. Yani iki kıtanın nüfüsü beş yüz milyon ama dünya enerjilerin(petrol,doğalgaz) yarısını bunlar kullanıyor. Yedi milyar nüfüsün yarısı bu enerjiyi tüketmesi gerekirken sadece bu iki kıta beş yüz milyon nüfus tüketiyor.
 
Bu enerji oyunu Irak’da oynandı şimdi İran’dadır.” İfadelerini kullandı.
 
Katılımın yoğun olduğu toplantıya İskenderun İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik, Hatay İl Müfettişi Mustafa Ege, Milletvekili adayları Ramazan Öksüz, Atila Erol ve Dörtyol ilçe teşkilatı yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet