Skip Navigation Links

EATWISE Adlı ERASMUS+ Projesinin İlk Toplantısı Bulgaristan’da Gerçekleşti

Belen Kaymakamlığı ortaklığında İtalya’dan Associazione Popoli Insieme derneği ev sahipliğinde Erasmus+ Programı Gençlik Alanında,

EATWISE Adlı ERASMUS+ Projesinin İlk Toplantısı Bulgaristan’da Gerçekleşti

Belen   A+a-

 

Belen Kaymakamlığı ortaklığında İtalya’dan Associazione Popoli Insieme derneği ev sahipliğinde Erasmus+ Programı Gençlik Alanında Stratejik Ortaklıklar (KA220-YOU) kapsamında sunulan 2023-3-IT01-KA220-YOU-0001799508 kodlu EATWISE adlı Projenin ilk toplantısı 7-8 Mayıs 2024 tarihinde, Bulgaristan, Türkiye, İtalya, Litvanya, Portekiz, Romanya’nın katılımıyla Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde gerçekleşti. Toplantıda kültürler arası yemekler, sürdürülebilir yemek kitapçığı, mini bir yemek tarifi kitabı ve kalan yemekleri nasıl değerlendirebileceğimiz üzerinde duruldu. Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, “Sürdürülebilir yemek uygulamalarının kalan yemekleri kullanarak yemek atıklarını azaltacağını; yerel ve mevsimlik malzemeleri tercih etmenin çevre üzerindeki etkiyi azaltacağını belirtti. Sebze bazlı yemekler, su kullanımını ve karbon ayak izini azaltırken, çevreye ve topluma faydalı olduğunu vurguladı.
 
Bu şekilde hem kendiniz hem de gezegen için daha sürdürülebilir bir beslenme alışkanlığı oluşturabilirsiniz.” dedi. Bu bağlamda bu Erasmus+ projesinin kişilere ve çevreye katkı sağlayacağını ifade ederek; Associazione Popoli Insieme Derneğine ve toplantının ev sahibi olan Edu Playground’a teşekkürlerini iletti.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet