Skip Navigation Links

İSTE’de TANAP Konferansı Düzenlendi

İSTE'de Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) Üniversite Buluşmaları kapsamında konferans gerçekleştirildi.

İSTE’de TANAP Konferansı Düzenlendi

Eğitim   A+a-

 
İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) Üniversite Buluşmaları kapsamında konferans gerçekleştirildi.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) Üniversite Buluşmaları kapsamında konferans gerçekleştirildi. İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin (MBDF) 21 Mayıs Salı günü Kırmızı Salon’da düzenlediği “Mühendisliğin Bugünkü ve Gelecekteki Önemi ve Yeri” başlıklı konferansa akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
 
Üniversite buluşmaları çerçevesinde TANAP’ın tanıtımının ve sunumun yapıldığı konferansa, TANAP Doğalgaz İletişim A.Ş. Mühendislik Hizmetleri Direktörü Alper Taşdemir konuşmacı olarak katıldı. Öncelikle kendilerine kapılarını açarak imkân sağlayan İSTE’ye ve Rektör Prof. Dr. Tolga Depci’ye teşekkürlerini sunarak söze başlayan Taşdemir, mühendislik alanında eğitim alan öğrencilere bu mesleğin akademik alan ve ilerleyen dönemde yer alacakları çalışma hayatındaki püf noktalarına değinirken, mesleğe yönelik ulusal ve uluslararası yönelimler ve yaklaşımlarla ilgili önemli bilgiler de aktardı. Öğrencilere mühendislik alanında ve mesleki deneyimlerle ilgili değerli bilgiler edinme fırsatı sunarak büyük ilgi gören konferans, öğrencilerin sorularının yanıtlanmasıyla son buldu.
 
TANAP Üniversite Buluşmaları kapsamında mesleki ve akademik bilgilerini öğrencilerimizle paylaşmak adına İSTE’de misafir ettikleri Alper Taşdemir’e teşekkürlerini sunan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “Türkiye’de mühendislik alanında büyük atılımların olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bunun en önemli göstergelerinden biri de ülke olarak savunma sanayiinde gerçekleştirdiğimiz atılımlardır. Bunun yanında petrol ve doğalgaz olarak sınırlarımızda yeni rezerv alanları keşfediyoruz. Bu noktada gelişen teknolojiyi de en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. İSTE Ailesi olarak biz de bu hedefler doğrultusunda üniversitemizde yeni laboratuvar ve uygulama alanları açarak geleceğin mühendislerini yetiştiriyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet