Skip Navigation Links

Barbaros’un Torunları Yolunuz Açık Olsun

İSTE Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ile Denizcilik İşletmeleri Yönetimi,

Barbaros’un Torunları Yolunuz Açık Olsun

Eğitim   A+a-

 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ile Denizcilik İşletmeleri Yönetimi programları mezunlarını düzenlenen mezuniyet töreniyle uğurladı.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ile Denizcilik İşletmeleri Yönetimi programları mezunlarını düzenlenen mezuniyet töreniyle uğurladı. 2023- 2024 Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi mezuniyet töreni 16 Mayıs Perşembe günü İSTE Merkez Yerleşkesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Yoğun ilginin olduğu törene İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ve Eşi Doç. Dr. Aytemis Depci ev sahipliği yaparken, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belen Belediye Başkan V. İsmail Kahraman, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu, denizcilik sektörünün önde gelen isimleri, İSTE akademik ve idari personeli, mezun öğrencilerin aileleri ve öğrenciler katıldı.
 
Mezuniyet programı Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi bandosunun Kapalı Spor Kompleksi önünde başlayan ve izleyicilerin büyük alkışlarıyla salona girişi ile devam eden coşkulu geçişle başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden törende konuşan İSTE Rektör Yardımcısı ve Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Meltem Eken’in konuşması ile devam etti. “Denizcilik fakültesinden mezun olmak, sadece bir eğitim almak değil, aynı zamanda bir yaşam tarzını benimsemek demektir.” diyen Prof. Dr. Eken, öğrencilerine “İSTE’de aldığınız donanımlı eğitim ve içinde bulunduğunuz denizci ruhla, her zorluğun üstesinden gelebilecek güce sahipsiniz.” Diye hitap etti. Prof. Dr. Meltem Eken konuşmasını şöyle tamamladı: “Yolunuz açık, denizleriniz daima sakin olsun. Başarılarınızın devamını diler, gelecekteki yolculuğunuzda da hep yanınızda olacağımızı bilmenizi isterim. Allaha emanet olun!”
 
Mezuniyet Töreninde selamlama konuşması yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “şu anda mezun olan öğrencilerimizin üniversitemizde mükemmel bir eğitim aldıklarını bilmenizi isterim. Fakültemizin teknik alt yapısını güçlendirmek için elimizden geleni yapıyoruz deprem öncesi ve sonrasında birçok atölye ve laboratuvar açtık. Fakültemizde; Gemi Adamları ve Kılavuz Kaptanlar Eğitim ve Sınav Yönergesine uygun yapılmış olan Yangın Eğitim Uygulama Merkezi ve Denizde Canlı Kalabilme Uygulama Merkezlerimiz, ilk yardım laboratuvarı, seyir laboratuvarı, makine laboratuvarı, Hidrolik Pinomatik Laboratuvarı, Köprüüstü Simülasyonu, Ecdis-Radar Simülasyonu, sıvı yük elleçleme, tanker simülasyonu, gemi makineleri simülasyonu bunlardan bazıları. Ayrıca fakültemizin bir önceki Dekanı Soner Esmer Hocanın aracılığı ve TÜRKLİM’in katılarıyla üniversitemize kazandırdığımız Liman Vinç Simülatörü Merkezimizde bulunmakta. Yakın zamanda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından yapılan Denizcilik Kurumları Denetlemesini de başarıyla tamamladık. Öğrencilerimiz donanımlı laboratuvarlarımız ve eğitim merkezlerinde aldıkları dersler ve yetkin akademik personeliyle her türlü deniz ortamına hazırlar: tıpkı hayat gibi bazen dalgalı, bazen çalkantılı bazen de sakin bir liman gibi olan denize… İSTE ise her zaman evleri olacak.” Sözleriyle konuşmasına başladı. Tüm denizcilik sektörü temsilcilerine destekleri dolayısıyla teşekkür eden Rektör Depci “siz değerli ailelerin evlatlarını tıpkı kendi evlatlarımız ve kardeşlerimiz gibi gördüğümüzü bilmenizi isterim. Ayrıca bir kez daha ifade etmek isterim ki göreve geldiğimde fakültemizin isminin değiştirilmesi talebine defaatle karşı çıktım. Barbaros Hayrettin ismi her zaman kalacaktır. Sizler onun yolunda ilerleyen denizcilik öğrencilerisiniz. Bu duygu ve düşüncelerle Barbaros’un torunları hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun” dedi. Törende Bayrak ve Flama devir teslim töreninin ardından mezun öğrenciler Denizcilik Meslek Yemini etti. İlk olarak fakülte ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilere plaketleri ve sektör temsilcilerinin hediyeleri takdim edildi. Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi ve Denizcilik İşletmeleri Yönetimi programı birincisi Semih Yılmaz ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği programı birincisi Görkem Ünlü’nün konuşmalarının ardında tüm mezun öğrencilere plaketleri verildi. Ayrıca, mezuniyet töreninde emeği geçen sektör paydaşlarına teşekkür plaketi takdim edildi.
Mezun öğrencilerin kep ve şapka atmalarıyla süren tören öğrenci ailelerinin de yer aldığı hatıra fotoğraf çekimiyle son buldu. Törenin ardından protokol üyeleri, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileler mezuniyet kokteyline katıldılar.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet