Skip Navigation Links

Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez Oldu

Yargıtay’ın yeni başkanı Hatay'lı hemşehrimiz Ömer Kerkez oldu.

Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez Oldu

Gündem   A+a-

 
Yargıtay Başkanlığı seçimlerinin 37’inci turunda Ömer Kerkez seçildi. 324 oyun kullanıldığı seçimlerde Mehmet Akarca 103, Ömer Kerkez de 193 oy aldı. Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020’de seçilen Mehmet Akarca’nın 4 yıllık görev süresinin dolması üzerine Yargıtay üyeleri, Yüksek Mahkeme’nin yeni başkanını belirlemek için 25 Mart’ta sandık başına gitti. Yargıtay Başkanlığı için yapılan 37’inci tur seçimlerinde Mehmet Akarca ile Ömer Kerkez yarıştı. Seçim sonuçlarına göre; 324 oyun kullanıldığı seçimlerde Mehmet Akarca 103, Ömer Kerkez de 193 oy aldı.
 
ADAYLARDAN BİRİ ÇEKİLMİŞTİ
 
Yaklaşık 1,5 aydır süren seçimlerde, adaylar arasında yer alan 3’üncü Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, geçen hafta Yargıtay üyelerine gönderdiği mesajla, süreçte oluşan tıkanmanın giderilmesi ve Yargıtay’ın kurumsal itibarının korunması amacıyla seçimlerden çekildiğini bildirmişti.
 
ÖMER KERKEZ KİMDİR?
 
1966 tarihinde Antakya’da dünyaya gelen Ömer Kerkez ilk, orta ve lise eğitiminin Antakya’da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı ve bu bölümden 1988 yılında mezun oldu. Mezuniyetin ardından vatani görevini Trabzon’da tamamladı. Hatay’da hakim/savcı adayı olarak mesleğe başlayan Ömer Kerkez pek çok il ve ilçede önemli görevlerde bulundu. Elbistan, Kozluk, Erzin Cumhuriyet savcılığı görevlerini yerine getirdi. 2017’de Yargıtay üyeliğine seçildi. Yargıtay Üçüncü Hukuk Dairesi Başkanlığı görevini yerine getirdi. Ömer Kerkez evli ve 3 çocuk babasıdır.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet