Skip Navigation Links

“Başbakan Bop’u Türkiye’den Önde Tutuyor”

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu Hatay’a kurulacak ikinci NATO üssü kararını, “Başbakan BOP’u Türkiye’den önde tutuyor.

Gündem   A+a-

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Kel Dağına kurulacak radarı sordu; “Akp Hatay’ı Yaktı Şimdi De Üs’se Dönüştürüyor” “Başbakan Bop’u Türkiye’den Önde Tutuyor”
CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu Hatay’a kurulacak ikinci NATO üssü kararını, “Başbakan BOP’u Türkiye’den önde tutuyor. İkinci üs bu anlayışın sonucudur” diyerek eleştirdi. Hatay’ın AKP hükümeti ve Başbakan tarafından gözden çıkarıldığına dikkat çeken CHP Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Kel Dağına kurulacak olan NATO üssünü soru önergesi ile TBMM’ye taşıdı. Konu ile ilgili bir de yazılı açıklama yapan Milletvekili Dudu Hatay’a kurulacak ikinci üs kararı ile ilgili şöyle konuştu.
“AKP Hükümeti ve Başbakan Erdoğan Türkiye’nin çıkarlarını bir kenara bırakmış, BOP ne gerektiriyorsa onu yapıyor. Hatay’da yapılacak olan ikinci üs de bu anlayışın bir sonucudur. İsrail’in Suriye’ye saldırması konusunda bile Şam yönetimini suçlayan bir Dışişleri Bakanımız var. Bombalayanı değil, bombalananı sorumlu tutuyor. Suriye’de süren savaşın şiddetlenmesinden ve daha geniş coğrafyalara yayılmasından yana bir anlayış herkes tarafından açıkça görülüyor.
“Arap Baharı ile başlayan yutturmaca sistemli şekilde sürüyor. Patriotların gelişi de bu sürecin bir aşamasıydı. Hatay’a yapılacak ikinci üs de bu sürecin devamıdır. Başbakan Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı mı, yoksa BOP’un eş başkanı mı bu konuda bir an önce karar vermelidir. Hükümetin özellikle dış politikalarına baktığımızda BOP’un ön planda olduğu açıktır. Hatay’ın gözden çıkarılması, sınır illerindeki ekonomik çöküntü ve işsizlik, bu duruma Hükümet’in ilgisizliği, bütün bunlar BOP’un ön planda olması değil ise nedir?
“Hatay’da zaten bir üs var. İkinci üs ile Hatay dışarıdan gelecek saldırılara ilk hedef olarak gösteriliyor. Bu AKP’nin Hatay’a yaptığı en büyük kötülüklerden birisidir. Kaldı ki, sınırlarımız içerisinde ne amaçla kullanıldığı belli olmayan, kullanım yetkisi bizde olmayan üsler kabul edilebilir değildir.
“Diğer bir açıdan baktığımızda üsler ve savaş yandaşlığı, Hatay’ın binlerce yıllık Hoşgörü ve kardeşlik anlayışına da terstir. Hükümet ve Başbakan Hatay’ı ve Hataylıları icraatlarıyla yakacağına, kültürünü örnek almalıdır. Hatay’lılar kendilerini yok sayan bu anlayışa, barış, kardeşlik ve hoşgörü kültürünün gereğini oylarıyla göstereceklerdir”
CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu tarafından, Kel dağına yapılacak üs ile ilgili TBMM’ye verilen önergede şu sorular yer aldı.
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.
Av. Mevlüt DUDU
CHP Hatay Milletvekili
 
Hatay İl Genel Meclisinin kararıyla Suriye sınırına sıfır noktasındaki Kel Dağına Radar kurma izni verilmiştir. Bu radar 2005 yılında kurulan ve finansmanı NATO tarafından sağlanan Kisecik Radarından sonra, Türkiye-Suriye sınırına kurulan ikinci radar olacaktır.
 
Son birkaç ay içerisinde gerçekleşen dikkat çekici bu gelişmelerden biri olan ikinci radar kararının kamuoyunda açıklığa kavuşması ve gerekçelerinin anlaşılması bir zorunluluk haline gelmiştir.
 
Bu nedenle;
 
1- Kisecik Radarına ek olarak Suriye sınırına ikinci bir radar kurulmasının gerekçeleri nelerdir?
 
2- Patriotların ülkemizde konuşlandırılmasının hemen ardından alınan ikinci radar kararı arasında bir bağ var mıdır?
 
3- Her iki radarın işleyişinde ülkemizin yetkileri ne kadardır?
 
4- 2005 yılında AKP hükümetinin izniyle kurulan Kisecik Radarından sonra Hatay’da ikici radar yine sizin döneminizde kurulmaktadır. Ülkemizin başka yerlerinde de hükümetleriniz döneminde NATO ya da ABD radarları kurulmuş mudur?
 
5- Bu radarlar ile Eşbaşkanı olduğunuz BOP arasında bir ilişki var mıdır? Varsa bu ilişki nedir?
 
6- Türkiye’deki Nato radarlarında hangi ülkenin askerleri görev yapmaktadır? Yeni kurulacak Kel dağı radarında hangi ülkenin personeli görev yapacaktır?
 
 
 
 
 
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet