Skip Navigation Links

İSTE’de TÜİK Konferansı Düzenlendi

İSTE'de, “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 98. Kuruluş Yıl Dönümü ve 25 Nisan Türkiye İstatistik Günü” konulu konferans gerçekleştirildi.

İSTE’de TÜİK Konferansı Düzenlendi

Eğitim   A+a-

 
İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE), “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 98. Kuruluş Yıl Dönümü ve 25 Nisan Türkiye İstatistik Günü” konulu konferans gerçekleştirildi. 25 Nisan Perşembe Günü 11.00’de Barbaros Hayrettin Denizcilik ve Gemi İnşaatı Fakültesi Mavi Salon’da düzenlenen konferansa akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci de katılım gösterdi.
 
TÜİK 98. Kuruluş Yıl Dönümü ve 25 Nisan Türkiye İstatistik Günü kapsamında kurum tanıtımının ve sunumunun yapıldığı konferansa, Türkiye İstatistik Kurumu Hatay Bölge Müdürlüğü Ekonomik Araştırmalar Grup Müdürü İsmet Demirağ konuşmacı olarak katıldı. Kendilerini tanıtmaları açısından sundukları imkânlardan dolayı İskenderun Teknik Üniversitesi’ne ve Rektör Prof. Dr. Tolga Depci’ye teşekkür ederek söze başlayan Demirağ, özellikle öğrenci arkadaşlarımızla ve akademisyenlerle TÜİK hakkında temasa geçebilmek için burada olduklarını ifade etti. Sunumunda TÜİK’in kuruluşuyla birlikte tarihi süreçteki gelişimini, organizasyon yapısını anlatan İsmet Demirağ, Türkiye İstatistik Kanunu ve getirdiği yeniliklerden, istatistik üretim süreci, veri derleme yöntemi ve dağıtımından, resmi istatistik programından ve kurumlarının yaptığı etkinliklerden de bahsetti. Demirağ, “Türkiye İstatistik Kurumunun şeffaflığını görmeniz bakımından TÜİK resmî web sitesinden periyodik olarak yayınlanan haber bültenlerinden enflasyon verilerine ve diğer birçok bilgiye ulaşabilme şansınızın olduğunu belirtmek isterim. Ayrıca Alo 124 Çağrı Merkezi aracılığıyla da kendilerini arayarak bilgi edinebilirsiniz.” dedi. Konferans katılımcılarının sorularının cevaplanması ile tamamlandı.
 
Ülkemizin önemli kurumlarından biri olan TÜİK’in Hatay Bölge Müdürlüğü’nü İSTE’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Tolga Depci “Türkiye’nin bilgi kaynağı olan TÜİK’in ortaya çıkarmış olduğu istatistiksel veriler ışığında ülkemiz geleceğiniz görebilecek, planlayacak ve gelişimini sağlayacaktır. Bu hususta emeği geçen herkese teşekkür ederim.” değerlendirmesinde bulundu.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet