Skip Navigation Links

EMEKLİYE DESTEK PAKETİ!

Amaç emeklilerin refahını artırmak! Emekliye kira-fatura desteği gelecek mi?

EMEKLİYE DESTEK PAKETİ!

Gündem   A+a-

 İndirimli seyahat, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri’nde indirim...
 
'Emekliler Yılı' kapsamında emeklilere yönelik yeni destekler geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 'emeklilerin refahının artırılmasına' ilişkin paketin 15-20 gün içinde özel lansmanla açıklanacağını söyledi. Peki pakette neler bekleniyor? Emekliye kira-fatura desteği gelecek mi? İndirimli seyahat, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde indirim... İşte detayları...
 
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Emekliler Yılı' olarak ilan ettiği 2024'te yaklaşık 16 milyon kişilik bu nüfusu ilgilendiren önemli adımlar atılacak.
Bu yılın başında hayata geçirilen refah payı ve 10 bin lira taban aylık düzenlemesini, bayram ikramiyesi ve promosyondaki artışlar takip etti.
Emekliler bankalarından güncelleme başvurusu yaparak promosyon ödemesini yükseltirken, zamlı ikramiyelerinin ilkini bu ayın başında cebine koydu. Ancak emeklilere yönelik destekler bunlarla sınırlı kalmayacak.
 
ÇALIŞMALARDA SONA YAKLAŞILDI
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 'emeklilerin refahının artırılmasına' ilişkin paketin 15-20 gün içinde yani Mayıs ayı başında özel lansmanla açıklanacağını söyledi.
AK Parti Grup toplantısı öncesinde, "2024 yılı emekliler yılı olarak ilan edildi. Bu konuda çalışmalar var mı?" sorusunu yanıtlayan Bakan Işıkhan, birçok bakanlık ve özel sektör kuruluşu ile hazırlanan protokoller üzerinde görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve bu konularda belli bir noktaya geldiklerini söyledi.
 
15-20 GÜN İÇİNDE AÇIKLANACAK
 
Bakan Işıkhan, yakın zamanda basın mensuplarını da davet edip bu konuda bir lansman gerçekleştireceklerini belirterek, "Yaklaşık 15-20 gün içerisinde elde ettiğimiz ne kadar somut veri varsa, emeklilerimize ayrıcalık tanıyan, onları ön plana çıkaran, onları destekleyecek her çalışmayı paylaşacağız" diye konuştu.
 
BÖLGESEL İHTİYAÇLARA BAKILIYOR
 
Bu kapsamda emeklilere kira, doğalgaz, elektrik, su ve gıda şeklinde destekler verilebileceği, bu desteklerin bölgesel farklılıklar dikkate alınarak belirlenebileceği belirtiliyor.
Desteklerin tutarının ne olacağının, hangi bölgede hangilerinin verileceğinin ve ne şekilde aktarılacağının çalışmanın tamamlanmasının ardından ortaya çıkacağı ifade ediliyor.
 
KİRA-FATURA DESTEĞİ GELİR Mİ?
 
Burada özellikle maaşı 10 bin lira olan ve başka bir geliri bulunmayan emeklilere fatura ve kira desteklerinin gündemde olduğu belirtiliyor. Bu kapsamda emeklilerin doğalgaz, elektrik gibi faturaları için destek verilmesi söz konusu olabilecek. Büyükşehirlerde kirada oturanlar için kira desteği verilebileceği de konuşuluyor.
 
İNDİRİMLER DE GELECEK
 
Emeklilerin gıda ve giyim ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilmesi için Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinde, giyim mağazalarında, PTT AVM'de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde, PTT Kargo'da emeklilere özel indirimler sağlanması da planlanıyor.
 
İNDİRİMLİ SEYAHAT
 
Bir indirim de ulaşımda sağlanacak. Bu kapsamda emeklilerin şehirler arası seyahatlerini indirimli yapabilmesi için çalışmalar yürütülüyor. Emeklilerin kültür turlarıyla Türkiye'yi gezmesini sağlayacak adımlar atılması da bekleniyor.
 
İLETİŞİM DESTEĞİ
 
Emeklilerin sinema ve tiyatrolarda yapılacak indirim ve kampanyalarla kültür ve sanat etkinliklerini yakından takip edebilmesi sağlanırken, GSM operatörleriyle yapılacak iş birlikleri kapsamında iletişim alanında da destek sunulması planlanıyor.
 
KAYNAK:takvim.com.tr
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet