Skip Navigation Links

Birlikten Kuvvet Doğuyor

Durmadan Yorulmadan Üniversitemiz ve Geleceğimiz İçin Çalışıyoruz

Birlikten Kuvvet Doğuyor

Gündem   A+a-

 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu (İMYO) Otomotiv Binası TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları tarafından yapılan bağış ile yeniden inşa edilecek.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu (İMYO) Otomotiv Binası TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonlarının tarafından yapılan bağış ile yeniden inşa edilecek. 6 Şubat depremlerinde ağır hasarlı duruma gelen ve yeniden inşasına İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin girişimleriyle imzalanan protokollerle sağlanan hibeler ile devam edilen İMYO için yeni bir iş birliği yapıldı. İMYO Otomotiv Binası için İSTE ile TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları arasında bir bağış protokolü imzalandı. Türkiye'de periyodik araç muayenesinde yetkili ve görevli tek kuruluş olarak uluslararası standartlarda gerçekleştirdiği periyodik araç muayenesi hizmeti ile trafik ve araç güvenliğine katkı sağlamayı hedefleyen, konusunda uzman bir kuruluş olan TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları tarafından yapılan bağış kapsamında, Otomotiv Binası yeniden inşa edilecek. Otomotiv binasının yeniden yapılmasına yönelik bağış ile aynı zamanda otomotiv sektöründe nitelikli iş gücünün yetişmesine katkı sağlanması ve gençlerin mesleki becerilerini geliştirmelerine destek olunması hedefleniyor.
 
Yaklaşık 6 ay sürecek yapım çalışmaları sonrası yeni binanın 2024-2025 eğitim dönemine hazır olması planlanıyor.
Konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci şunları söyledi: “Kasım ayında temellerini attığımız İMYO Yerleşkesi Belen’de hızla yükseliyor. Geçtiğimiz günlerde yeni eğitim- öğretim dönemine hazır olacağının müjdesini vermiştik. Bugün ise yeni bir hibenin müjdesini veriyoruz. Bölgenin normalleşmesi sürecini bizimle birlikte önemseyen ve elini taşın altına koyan TÜVTÜRK, İSTE’ye hibe desteği sunacak ve İMYO Otomotiv Binasını TÜVTÜRK'ün desteğiyle inşa edeceğiz. Ara eleman yetiştirmede bölgenin en köklü eğitim kurumlarından olan İMYO’yu yeniden inşa etmemizde yanımızda olan, desteklerini bizden esirgemeyen ülkemizin güzide kurumlarından TÜVTÜRK’e teşekkür ediyorum. Eskilerin dediği gibi “birlikten kuvvet doğuyor” ve bu kuvvetle çalışmaya aralıksız devam ediyoruz.”.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet