Skip Navigation Links

İSTE 1001 Projelerine Doymuyor

İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Deniz Bilimleri Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Deniz Ergüden’in yürütücüsü olduğu proje

İSTE 1001 Projelerine Doymuyor

Eğitim   A+a-

 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Deniz Bilimleri Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Deniz Ergüden’in yürütücüsü olduğu proje, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Deniz Bilimleri Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Deniz Ergüden’in yürütücüsü olduğu proje, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı. Prof. Dr. Ergüden’in, “Kum Köpek balığı Carcharhinus plumbeus un Mersin Körfezi (Silifke-Taşucu) Kıyılarında Hedef Dışı Avlanan Bireyler ve Görsel Örnekleme Baz Alınarak Dağılım ve Üreme Alanlarının Belirlenmesi” başlıklı projesinin 30 ay süre ile devam edeceği belirtildi. Farklı üniversitelerde görev yapan öğretim üyelerinin eşlik edeceği proje ile Akdeniz genelinde “Tehdit Altında (EN)” olarak sınıflandırılan C. plumbeus popülasyonlarının proje alanındaki bölgesel durumlarının belirlenmesi, proje ekibinin alanda topladığı ve yerel ekolojik bilgi (halk bilimi= citizen science) ile desteklenen verilerden elde edilecek bilgilerin hedef-dışı avcılığı azaltmada dikkate alınması ve kazara yakalanmayı azaltacak uygulamaların teşvik edilmesi, çiftleşme, üreme ve beslenme alanları gibi kritik habitatların belirlenmesi ve koruma altına alınmasının önerilmesi ve elde edilen bilgilerin paydaşlar ile etkin paylaşımı hedefleniyor.
 
İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Deniz Bilimleri Bölümü’nde TÜBİTAK 1001 Projeleri kapsamında desteklenen ilk çalışma olma özelliği gösteren projede Prof. Dr. Ergüden’e Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cem Çevik, Doç. Dr. Sibel Alagöz Ergüden, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden Prof. Dr. Halit Filiz, Mersin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Deniz Ayas ve Çanakkale On sekiz Mart Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali İşmen gibi araştırmacılar da paydaşlık edecek.
İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci yaptığı değerlendirmede “Yine bir 1001 Proje destek kabulünü almanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Her zaman olduğu gibi İSTE olarak başarılarımıza bir yenisini daha ekledik ve bunu da alışkanlık haline getirdik. Bu noktada aynı ailede olduğum Prof. Dr. Ergüden’i tebrik ediyor ve paydaşlarına da bu projede başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet