Skip Navigation Links

Rota Eğitim Kurumları Dünya Üniversiteleri Tanıtım Fuarını İTSO’da Yaptı

İskenderun’da eğitim sektöründe faaliyet gösteren Rota Eğitim Kurumları, İTSO ev sahipliğinde öğrencileri dünyanın seçkin üniversiteleriyle buluşturdu

Rota Eğitim Kurumları Dünya Üniversiteleri Tanıtım Fuarını İTSO’da Yaptı

Gündem   A+a-

 
İskenderun’da eğitim sektöründe faaliyet gösteren Rota Eğitim Kurumları, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde öğrencileri dünyanın seçkin üniversiteleriyle buluşturdu.
 
ABD’nin önde gelen eğitim danışma kurumları aracılığıyla gerçekleştirilen ve Admittance Education kurucusu Yeşim Erez, Education USA Adana Danışmanı Tuba Bada, Rota Kurs Merkezi Genel Müdürü Sema Biçer ortak çalışmalarıyla organize edilen yurt dışı üniversite tanıtım fuarı İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Özellikle öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği fuarda, veliler de salonda yapılan tanıtım konuşmalarını dinledi.
 
İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ile Rota Eğitim Kurumları kurucusu Sami Üstün’ün de hazır bulunduğu fuarda öğrenciler açılan stantlarda üniversite yetkilileriyle görüşerek soru işaretlerini ortadan kaldırmaya çalıştılar. Birçok öğrenci bu tür fuarların her yıl yapılmasının kent ve öğrenci açısından önemli yararlar sağlayacağına inandıklarını söyledi.
 
Fuara ilişkin bilgi veren Rota Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sema Biçer, Admittance Education’nın; dünyanın dört bir yanından üniversiteye gidecek öğrencilere, dünya çapında İngilizce olarak sunulan üniversite programlarına özelleştirilmiş hazırlık ve giriş stratejileri sunan, 4 kıtada 2700 bağımsız danışman ile ABD merkezli bir eğitim danışmanlık merkezi olduğunu, Türkiye’de Yeşim Erez tarafından kurulduğunu söyledi. Adana’daki Education USA Danışmanlık Merkezi’nin ise 3 Mart 2020 tarihinden itibaren ABD’de yükseköğrenime ilgi duyan öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti veren ABD Dışişleri Bakanlığı’na bağlı resmî bir kuruluş olduğuna da dikkat çekerek “Danışman; lisans, lisansüstü, lise yaz programı ve İngilizce dil programlarının yanı sıra burs fırsatları, başvuru mektupları ve amaç beyanı arayan öğrencilere yardımcı olmaktadır. Bu fuarı düzenlenmemizdeki amaç İskenderun’da lise kademesindeki öğrencilerin, yurt dışında eğitim düşünenlere, doğru ve kapsamlı bilgi vermek ve burs imkanı kazandırmaktır” diye konuştu.
 
Rota Eğitim Kurumları işbirliği ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleşen yurt dışı üniversite tanıtım fuarına Avrupa ve Amerika’dan dokuz üniversite katıldı. ABD’den New Jersey Institute, The University Of Arizona, University At Albany State University Of New York, Michigan State University, Berkeley College, İspanya’dan Universidad Carlos III De Madrid, İngiltere’den HULT International Business School ve Abu Dhabi’den New York University’nin yöneticileri katılım sağladı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet