Skip Navigation Links

İSTE 1001 PROJE DESTEKLERİNE BİR YENİSİNİ EKLEDİ

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Denizcilik Teknolojileri Meslek Yüksekokulu (DEMYO) Sualtı Teknolojisi Programı Dr. Öğr. Üyesi Servet Ahmet Doğd

İSTE 1001 PROJE DESTEKLERİNE BİR YENİSİNİ EKLEDİ

Eğitim   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Denizcilik Teknolojileri Meslek Yüksekokulu (DEMYO) Sualtı Teknolojisi Programı Dr. Öğr. Üyesi Servet Ahmet Doğdu’nun yürütücüsü olduğu proje, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Denizcilik Teknolojileri Meslek Yüksekokulu (DEMYO) Sualtı Teknolojisi Programı Dr. Öğr. Üyesi Servet Ahmet Doğdu’nun yürütücüsü olduğu proje, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı. Dr. Öğr. Üyesi Doğdu, “Türk Deniz Sularında Yabancı Balık Türleri Üzerinde DNA Barkodlama ve Morfoloji Tabanlı Bir Referans Kütüphanesi Oluşturulması ve İzlenmesi” başlıklı projesi ile ülkemiz sularında bulunan yabancı balık türlerinin DNA barkodlama ve morfolojik yöntemlerle tür tayin anahtarları oluşturularak doğru ve hızlı bir şekilde izlenebileceği bir veri tabanı oluşturulacak türlerin kontrol altında tutulması ve gerekirse yönetim tedbirlerinin alınması için önemli bir veri kaynağı oluşturmayı amaçlanıyor. Denizcilik Teknolojileri Meslek Yüksekokulu’nun kabul edilen ilk 1001 Projesi olan çalışma kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Doğdu'ya İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Funda Turan ve Prof. Dr. Cemal Turan ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yakup Kutlu araştırmacı olarak eşlik edecek.
İSTE Ailesi olarak gurur veren bir başarıya daha imza attıkları için mutlu olduklarını belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “Öncelikle Dr. Öğr. Üyesi Servet Ahmet Doğdu’yu ve projede yer alan diğer hocalarımızı kutlar, başarılanın devamını dilerim. TÜBİTAK projelerinde hem başvuru sayımızda hem de kabul alan proje sayımızda çok ciddi bir artış söz konusu. Biz eylemlerimizle yolu açıyoruz, kalbi İSTE’yle atan herkes de bu aydınlık yolda yürüyor. Buradan emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yollarının açık olmasını Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet