Skip Navigation Links

DEMİR-ÇELİK İHRACATINDA AKDENİZ RÜZGÂRI

Yeni yılın iki ayına ihracat rekorlarıyla başlanırken, demir-çelik sektörü de bu ivmeye eşlik etti.

DEMİR-ÇELİK İHRACATINDA AKDENİZ RÜZGÂRI

Ekonomi   A+a-

 
Yeni yılın iki ayına ihracat rekorlarıyla başlanırken, demir-çelik sektörü de bu ivmeye eşlik etti. Türkiye’nin demir-çelik ihracatı şubat ayında yüzde 15 artışla yaklaşık 2,4 milyar dolar olurken, Akdeniz’den yapılan ihracat yüzde 72 artışla 201 milyon dolar oldu.
 
ADMİB’in çelik ihracatı da yüzde 129,5’luk artış kaydetti. İhracatta beklenen ivmenin yeni yılda başladığını belirten ADMİB Başkanı Fuat Tosyalı, “Taleplerin yeniden Türkiye’ye dönmesi sektörümüz ve ülke ihracatımız açısından önemli. Nihayetinde demir-çelik sektörü ülkemizin toplam ihracatının yüzde 10’undan fazlasını üstleniyor. Demir-çelik sektörümüzün ülke ihracatına yılın ikinci yarısından sonra çok daha ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.
 
Türkiye’nin ihracatı şubat ayında yüzde 13,6 artış ile 21 milyar dolarla yeni bir rekora imza attı. Bu ayda Türkiye demir ve demir dışı metaller ihracatı ise yüzde 1,6 oranında azalış ile 985 milyon dolar, çelik ihracatı ise rekor düzeyde büyüme kaydederek yüzde 31,2 artış ile 1,4 milyar dolara ulaştı. Demir-çelik sektörü şubat ayında toplamda yüzde 15 büyüme ile yaklaşık 2,4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Yılın ilk iki ayında demir ve demir dışı metaller ihracatı yüzde 6,1 oranında azalış ile 1,9 milyar dolar olurken, çelik sektöründen yapılan ihracat yüzde 15,8 oranında artış ile 2,5 milyar doları buldu. İki sektörün toplam ihracatı yüzde 5’lik büyüme ile 4,4 milyar doları aştı.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet