Skip Navigation Links

ÖNTÜRK HATAY’A GERÇEK BELEDİYECİLİĞİ ANLATTI

Cumhur İttifakı HBB Başkan Adayı Mehmet Öntürk, binlerce hemşehrisinin huzurunda Hatay’ı ayağa kaldıracak gerçek belediyeciliği anlattı.

ÖNTÜRK HATAY’A GERÇEK BELEDİYECİLİĞİ ANLATTI

Politika   A+a-

 Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, binlerce hemşehrisinin huzurunda Hatay’ı ayağa kaldıracak gerçek belediyeciliği anlattı.
 
Antakya Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen lansmanda 15 ilçeyi şahlandıracak 60’ın üzerinde projeyi kamuoyuna aktaran Öntürk, kentin ayağa kalkması sürecini 6 Şubat’tan bugüne kadar sürekli takip eden ve Hatay’a özel önem veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye, bakanlara, milletvekillerine, 81 ilden yardımları ve dualarıyla Hatay’ın yanında olan tüm vatandaşlara teşekkür ederek konuşmasına başladı.
 
PROJELERİMİZİN İLHAM KAYNAĞI GELECEĞE OLAN UMUDUMUZDUR
 
Hatay’ı yeniden ayağa kaldıracak vizyona, birikime ve enerjiye sahip olduğunu kaydeden Öntürk, 15 ilçede gerek Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak, gerekse de kamu ile işbirliği içinde bulunarak gerçekleştirilecek projeleri şu ifadelerle aktardı; “Şu anda şehrimizin yeniden ayağa kalkması için Hükümetimiz tüm imkânları seferber etmiş durumdadır. Bir yandan inşa ettiğimiz toplu konutlarımız ve köy evlerimiz ilk sahipleriyle buluşurken, bir yandan da hastanelerimiz, okullarımız, kamu binalarımız inşa edilip hizmet vermeye başladı. Bir yandan temiz ve sağlıklı içme suyuna erişim için İller Bankası ve DSİ tarafından yapılan şebeke yenileme, kuyu açma, isale hattı çalışmaları devam ederken, diğer yandan altyapı, sahil tahkimatı ve yol çalışmaları devam ediyor. Tüm bu projelerin asıl ilham kaynağı, Hatay’ımızın ihtiyaçlarına cevap vermek olduğu kadar; yönetmeye talip olduğumuz belediyeye kanunun yüklediği sorumluluklardır. Projeleri inceleyebilmeniz için, “hataydayuzlergulsundiye.com” web sitesine yükledik” ifadelerini kullandı.
 
ALTYAPI
 
Öntürk ilçeleri modern hale getirecek olan projelerini ise şöyle sıraladı;
Altyapı master planını master imar planı ile örtüştüreceğiz. Elektrik, telefon, internet hizmetlerinin yer altı tünellerinden sunulmasını koordine edeceğiz.
 
SU YÖNETİMİ
 
Su depolarını bilgisayarlı otomasyon sistemi ile kontrol ederek anlık denetleyeceğiz. Yeni gölet ve barajlar inşa ederek yeni su kaynakları oluşturacağız. Tarımsal sulama ile ilgili DSİ ile iş birliği yaparak içme suyundan bağımsız kaynaklar oluşturacağız. HATSU marifetiyle 50 yıllık su planlaması yapacağız. Köylerdeki içme suyu şebekelerini gözden geçirerek, yeni kuyular açıp, depo eksikliklerini gidereceğiz. Barajlar yapacağız!
Bentler kurarak uygun yerlerde 300 bin ile 500 bin metreküp arası su elde edebileceğimiz küçük baraj yapıları oluşturacağız.
 
ŞEHİR MERKEZLERİNİN YENİDEN İNŞASI VE İHYASI
 
Asi nehri ve çevresi ile ilgili Antakya’mızın hafızasını koruyacağız. Asi Nehrini kente yeniden kazandıracağız.
Asi Nehrine gelen suyun gerisinde oluşturacağımız rezervuar alanı ve arıtma tesislerinin deşarj suları ile nehir içerisinde yapacağımız setlemeler, yaz aylarında eksilen debi problemini çözecek, kışın oluşacak olası taşkınları da kontrol altına almamızı sağlayacaktır.
 
KÖYLER VE KIRSAL DÖNÜŞÜM HAMLESİ
 
Örnek köy modelimizdeki donatılar şu şekilde:
Konut, Meydan, Cami, Köy Konağı, Kültür Evi, Nikah Salonu, Muhtarlık, Kooperatif Satış Birimleri, Pazar Yeri, Sağlık Ocağı, İlköğretim Okulu, Lojman, 100 Baş İnek Ahırı, İpek Böceği Yetiştiriciliği, Kadın Kooperatif, Rekreasyon Alanı, Bungalov Konaklama, Spor Kompleksi, Fırın, Market, Köy Kahvesi, Otopark. Asfaltsız köy ve mahalle bırakmayacağız.
 
YOLLARIMIZ VE ULAŞIM
 
Tüm şehir içi yollarımızı master ulaşım planına göre 2 aşamada yapacağız. Büyükşehir yol ağındaki alt ve üst geçit gereksinimi olan noktaları tespit edecek ve ivedilikle inşasını tamamlayacağız.
 
Trafik sinyalizasyon sistemi ve uyarı levhalarını rehabilite edecek, yeni nesil sistemler kuracak, emniyet trafik şube müdürlüklerimizle iş birliği yapacak tek bir merkezden kontrol edilmesini sağlayacağız.
 
Açmayı ve yenilemeyi planladığımız bazı yollar:
Amanos Tüneli ve İskenderun-Antakya Otoyolunun / Belen Otobanı Tünelinin Büyükşehir yol ağında kalan güzergâhları yapacağız.
Samandağ Turizm Yolu (Çevlik-Antakya arası 30 km), Samandağ – Meydan Mahallesi Sahil Yolu (8 km), Kırıkhan Ambulans Yolu (2.6 km), Arsuz-Hatay Havalimanı yolu (38 km), Osmaniye-Erzin Yolu (12 km), Çevlik-Kale arası yol genişletme ve devamı Kale-Işıklı Yolu, Belen (Gedik)- İskenderun (Suçıkağı) arası yolun yapılması. Erzin- Dörtyol arası yolun ve donatılarının yapılması, Maraşboğazı-Kapısuyu arası Amanos Turizm Yolu. Yayladağı-Samandağ arası köy bağlantı yolları, Apaydın-Altınözü Yolu, Kırıkhan(Yalangoz)- Hassa (Aktepe) arası yol yapımı, Hassa OSB-Havalimanı Bağlantı Yolu, Ceylanlı-Sarıseki Yayla Turizmi Yolu, Hassa Çardak Dörtyol arası yayla yolu
 
ŞEHİRLERARASI OTOBÜS VE ŞEHİRİÇİ MİNİBÜS TERMİNALLERİ
 
Şehirlerarası otobüs terminallerini şehrin mevcut trafiğine yük olmayacak veya en az yük getirecek doğru noktalarda kuracağız.
 
SEBZE-MEYVE- BALIK HAL TESİSLERİ
 
Hatay’ımıza yakışır kompleks ve entegre hal tesisleri inşa edeceğiz.
 
YENİ NESİL PAZAR YERLERİ
 
Tezgâhların rahat kurulabildiği, yükleme ve tahliyenin rahat yapılabildiği mimari özelliklere sahip kompleksler inşa edeceğiz.
 
TURİZM VE KÜLTÜR
 
Turistik amaçlı sahil yapılaşması, deniz turizminin yanında inanç, yayla ve dağ sporları turizminin geliştirilmesi ve Hatay’ın kongre turizminin merkezi haline gelmesi için gayret edeceğiz. Kıyı yapılaşmalarına standart getireceğiz. Turizm yatırımları için uygun arsalar üreteceğiz. Şehir merkezindeki sahillerde mendirekler yaparak, plaj yapıları oluşturacağız. Böylece insanımızın şehir içinde ve yerleşim noktalarına yakın bölgelerde denize girmesini sağlayacağız. İlçelerde kültür sanat etkinliklerinin gerçekleştirileceği kültür merkezleri inşa edeceğiz. Türkiye’nin en büyük kitap fuarlarından birini Hatay’da kuracağız.
 
HATAY DOĞAL ÜRÜNLER VE GASTRONOMİ MERKEZİ
 
Hatay’ımızın ürün zenginliğini ve gastronomideki markalaşmasını sağlayacak, yılda 3 milyon ziyaretçiyi hedeflediğimiz bir merkezin projesini hayata geçireceğiz.
 
FUAR
 
Hatay’ımızın ulusal ve uluslararası sektörlerde güçlenmesi ve tanınmasının yanında yıllık ziyaretçi sayısının artması için kompleks bir fuar projesi yapacağız.
 
SAHİLLERİMİZ VE PLAJLAR
 
İskenderun sahilinde Altyapı Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan acil eylem planı çerçevesinde sahilde bir çalışma başlattık. Sahil bandında bu yükseklikte tahkimat yapmamız mecburiydi. Adeta sahile bir perde duvar örmüş olduk. Bu tasarımla da bunu doğal bir eğimle yol seviyesini yükselterek yürüyüş yolu oluşturduk. Bazı yerlerde yürüyüş yolunu yukarı alarak arkasında içe doğru inen amfilerle topografyayı normalleştirdik. Yer yer denizi içeri alarak havuzlu meydanlar oluşturduk. Yapılacak tahkikatlarla güvenli bir sahil kullanımıyla birlikte, yapılacak tesislerin sağladığı güçlü donatılarla Samandağ’ımızın bambaşka bir vizyona kavuşmasını hedefliyoruz. Payas ve Dörtyol ilçelerimizin de sahillerini tamamlayacağız.
 
YENİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ
 
İş, istihdam ve üretimin arttırılması için organize sanayii bölgelerimizin kapasitelerinin artırılması, organize sanayii bölgelerinin kurulması için gereken imar planlamaları ile altyapı yatırımlarını yapacağız.
 
İhtisas OSB’leri ile Hatay ekonomisini güçlendireceğiz. Özellikle ayakkabı, mobilya, çelik ve gıda sektörleri için ayrı ayrı OSB’lerin planlamasını ve yatırımlarını hayata geçireceğiz.
 
ŞEHİRCİLİK
 
Akıllı kent uygulamalarını hayata geçireceğiz. Hatay’a özel imar yönetmeliği. Kent merkezlerinde yığılmaların önüne geçecek yeni alt merkezler oluşturacağız. Deprem risklerinin bertaraf edilmesi amacıyla; Kentsel dönüşüm ve gecekondu önleme bölgeleri için yapılacak imar planlamaları ve uygulamaları için hızlı ve etkin kararlar alma yetkisine sahip; Emlak Konut, TOKİ ve Kentsel Dönüşüm Başkanlığının paydaşı olduğu yeni bir model ve bu modeli işletecek bir birimin kanunla kurulmasını ve çalışmasını temin edeceğiz.
 
Kent kimliği rehberi
5 E 1 K Modeli
Etik, Estetik, Ekonomik, Emniyet, Erişim, Koordinasyon.
 
DEPREMDE YIKILMAMIŞ RİSKLİ YAPILAR VE DÖNÜŞÜM OFİSLERİ
 
Depremde yıkılmamış ama dönüşüme muhtaç yapılar için dönüşüm ofisleri kuracağız. Bu sistemde 2 alternatifli yol haritamız var.
1-Konuta ucuz erişim ve yeni gelişim alanları (sosyal konut)
2-Kentsel yenileme
 
SOSYAL BELEDİYECİLİK / “HALK İÇİN HALKLA BİRLİKTE HALKIN EMRİNDE”
 
Hatay-kart sadece sosyal yardım maksadıyla değil, banka sistemiyle bütünleşmiş, bir kart olacak.
 
GENÇLİK
 
24 saat faaliyet gösterecek Ders Çalışma Merkezleri, Sanatsal faaliyetler, Spor merkezleri, Sınav Hazırlık Destekleri, İlk Biletim İlk Bavulum. Şehrimizden üniversiteye ilk adımını atan öğrencilerimize ilk biletini alacak ve o kardeşlerimizi içinde hediyelerimizin de bulunduğu ilk bavuluyla üniversite okumaya gittiği şehre uğurlayacağız. Başarılı öğrencilerimizi burslar, eğitim öğretim materyalleri ve kırtasiye yardımları ile destekleyeceğiz. “Mehmet Abileri” olarak gençlerimizin hep yanlarında olacağım.
 
SPOR
 
Mevcut spor tesislerinin bakımı ve iyileştirilmesi için spor salonları, futbol sahaları, basketbol ve voleybol sahaları gibi tesislerin altyapısını güçlendirip, modernize edeceğiz. Gençlerimizin antrenman programlarıyla yönlendirilmeleri ve ulusal/uluslararası düzeyde rekabetçi sporcular olarak yetişmelerini sağlayacağız. Amatör ve profesyonel spor kulüplerine destek olacağız. Okullarımızdaki spor tesisleri eksiklerini tamamlayacağız. Yüzme havuzlarımızı mahalle ölçeklerine kadar yaygınlaştıracağız.
 
PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK MERKEZLERİ
 
Psikolojik danışmanlık ve rehberlik merkezlerimizi kuracağız.
 
MUTLU KADIN, MUTLU AİLE, MUTLU TOPLUM
 
Kadın Yaşam Merkezlerimiz, Kadın Destek Evleri, Her destek evinde psikolojik rehberlik hizmetleri de sunacağız. Kadın Kooperatiflerimiz, Anne Destekleri, Düğün Yardımları
 
HATAY’IN ÇINARLARI VE YAŞ BÜYÜKLERİMİZ
 
Evde Bakım Hizmetleri Vereceğiz, Yaşlılarımıza evde bakım hizmetleri vereceğiz. Belirli günlerde ev temizliklerini yapacağız. Temel ev onarımlarını yapacağız. ‘Hemşirelik hizmetleri’ vereceğiz. Yaşlılarımız İçin Sosyal Hayat Merkezleri Kuracağız. Yaşlılarımız İçin Yardım ve Destek Hattı Kuracağız
 
ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ HATAY’IN GELECEĞİDİR
 
Çocuk Kreşleri Yapacağız. Çocuklarımız için uzman pedagoglarla destek ve rehberlik hizmetleri vereceğiz.
Çocuk Parklarında Yeni Bir Sayfa Açacağız
 
ENGELSİZ HATAY ENGELSİZ HAYAT
 
Hatay’da ulaşım ve dolaşımda şehrin her köşesini engellerden arındıracağız. Bu konuda engelliler için faaliyet gösteren dernek ve vakıflarımızla ve ilgili kurumlarımızla iş birliği yapacağız. Hedefimiz Sıfır Mekânsal Engel. Engelli vatandaşlarımız için Fizyoterapi ve Psikososyal Destek Merkezlerini hayata geçirecek bu merkezlere ulaşım hizmeti vereceğiz.
 
SAĞLIKLI TOPLUM SAĞLIKLI ŞEHİR
 
Sağlık Destek Merkezleri kuracağız ve bu merkezler aracılığıyla koruyucu sağlık hizmetleri, sağlık taramaları, mevsimsel hastalıklarla etkin ve yaygın mücadele ile halk sağlığı sorunlarıyla mücadele çalışmalarını gerçekleştireceğiz.
 
HAŞERE İLE MÜCADELE
 
Bugüne kadar ilkel yöntemlerle ele alınan problemi biyolojik yöntemlerle şehir ölçeğinde ele alacağız.
 
KATILIMCI DEMOKRASİ BİRİLİKTE YÖNETİM
 
Muhtarlara Hatay Konakları, Muhtarlıklarla İLET-ÇÖZ Sistemi
 
ATIK YÖNETİMİ
 
1-Evsel atıklar için düzenli depolama, ayrıştırma ve bertaraf tesisleri
2-Endüstriyel ve tehlikeli atıklar için bertaraf ve yakma tesisleri
3-Gazlaştırma, biyogaz, ayrıştırma ve geri kazanım tesisleri
 
MEZARLIKLAR
 
Mezarlıklarımızı yeşile büründüreceğiz. Duvarlarını inşa edeceğiz. Yollarını rahat kullanıma kavuşturacağız.
Bilgi sistemi kurup, girişlerdeki kiosklarla ada parsel ve mezar yeri hakkında bilgilendireceğiz.
 
MAKİNE PARKLARI
 
Güçlü makine parklarıyla müdahalenin yanında yol ve alt yapı işini yapmayı hedefliyoruz.
 
HAYVANSAL ÜRETİM
 
Kırsalda barınakların (büyükbaş ve küçükbaş) yapımına destek olacağız. İpekböcekçiliğinde Yayladağı, Defne ve Samandağ ilçelerinde çiftçilere koza evi ve dut fidanı dikimi için destek vereceğiz.
 
TARIMA DESTEK
 
Orta ve küçük ölçekli tarım işletmeleri için Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde istihdam edilecek veteriner, ziraat mühendisleri ve gıda mühendisleri aracılığı ile ücretsiz rehberlik ve teknik destek hizmeti sağlayacağız.
Üreticimize mazot ve gübre destekleri vereceğiz. Tarıma dayalı işlenmiş ürünlere yönelik, sanayi işletmelerinin kurulmasına öncülük edeceğiz.
 
KENT EKONOMİSİ VE İSTİHDAM
 
Hatay Stratejik Ekonomik Kalkınma Planını hazırlayacağız. Şehrimize yatırım ve sermaye akışı için tanıtım projeleri geliştireceğiz.
 
İSTİHDAM
 
Belediye İktisadi Teşekküllerinde yeni istihdam alanları oluşturacağız. Yeni limanlar, serbest bölge ve organize sanayii bölgelerinin kurulması için gereken imar planlamaları ile altyapı desteklerini vereceğiz.
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde İstihdam Ofisleri kurarak, işverenler ile iş arayanları tarafların ihtiyaç ve beklentilerine göre bir araya getireceğiz.
 
İŞ GARANTİLİ ANA ELEMAN EĞİTİMLERİ
 
Biz ara eleman demiyoruz, ana eleman diyoruz. Bunun için Milli Eğitim Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Üniversitelerimiz ve OSB Yönetimlerimizle iş birliği yaparak; Teknik ve mesleki eğitim kursları düzenleyeceğiz.
Mezbahaneler, yaylalar, taziye salonları, sokak hayvanları.
 
İLÇELERİMİZE YÖNELİK DETAYLI HİZMETLER;
İSKENDERUN
 
Otogar, Sahil düzenleme, Feyezan Kanalı,
 
DÖRTYOL
 
Millet Bahçesi, Dörtyol’da 36 bin metre karelik bir millet bahçesi yapacağız. Deliçay ve Kocaçay derelerinin ıslahı ve çevresine yürüyüş yolları, bisiklet yolları yapacağız. Çökek yayla yolu üzerinde Seyir terası ve sosyal tesisler yapacağız. Yeniyurt plajını yapacağız. Yeniçay’ı düzenleyerek ilçemize kazandırıyoruz.
 
SAMANDAĞ
 
26 bin mt2 ye inşa edeceğimiz sahil projesi. Samandağ Millet bahçesi. Samandağ Antik limanı. Samandağ turizm yolu. Meydan köyü ve Samandağ Arası yol ve Köprü Yapımı
 
KIRIKHAN
 
Kırıkhan çevre yolu ve Kırıkhan ambulans yolu, Delibekirli Çayı ıslahı, Gölbaşı Gölü turizme kazandırma projesi, Millet bahçesi
 
REYHANLI
 
Hastaneler çevresi /Küme Evler Önü Kent Parkı, Şehit Göçer Bulvarı Battı-Çıktı projesi. Bahçelievler Bağlar Mahallesi yol iyileştirme, Okullar Bölgesi Kavşak Düzenlemesi,
 
ARSUZ
 
Büyükdere ve Gülcihan Halk Plajlarını projelendirip Kentsel tasarım projesi, Arsuz-Hatay havalimanı yolu,
 
ALTINÖZÜ
 
Millet Bahçesi, Mezarlık Kompleksi
 
HASSA
 
Hassa sosyal tesisleri, Ardıçlı Çok amaçlı salon
 
PAYAS
 
Otogar, Sahil Düzenleme ve Kentsel Tasarım Projesi
 
ERZİN
 
Çevre yolu (Osmaniye- Dörtyol) Burnaz plajı, Erzin ilçe merkezimizde Millet Bahçesi ve Kütüphane
 
YAYLADAĞI
 
Karamağara Dalış merkezi ve Sosyal Tesisler, Yayladağ Kent Meydanı ve kapalı otopark, Yayladağı barajının kapalı sisteme geçişi DSİ işbirliği, Yayladağ Antakya karayoluna beton yol, İlçe içi dolmuş hattı TOKİ hastane arası – yeni TOKİ eski TOKİ. Minibüs terminali otogar ulaşım odağı, Belediye konukevi, Sosyal konut. Kızılgöl rekraasyon uluslararası sporlar atlı cirit
 
BELEN
 
Belen Yeni nesil Pazar yeri, Aslantaş barajından Belen’e içme suyu verilmesi. Kanalizasyonların isale hattı ile İskenderun arıtma tesisine bağlanması. Soğukoluk ve Atik’te konaklama için turizm ve sosyal tesisleri
 
KUMLU
 
Çok amaçlı salon, Çocuk eğlence merkezi.
 
Öntürk konuşmasını şu ifadelerle tamamladı, “Saydığımız projelerimizin yanı sıra 5 yıllık görev süremiz boyunca hemşehrilerimizin her türlü isteğini yerine getirmek için canla başla çalışacağız. Hatay’ımızı hızlıca ayağa kaldırarak saydığımız projelerin çok daha fazlasını ilçelerimize kazandırarak Hatay’ımızı şampiyonlar ligine yükselteceğiz. 10 yıldır mevcut zihniyet eliyle geride bırakılan Hatay’ımızı gerçek belediyecilik hizmetlerimizle imar ve ihya edeceğiz. 31 Mart mahalli idareler seçimlerinde halkımızın tam desteği ile göreve gelir gelmez “Ya Allah Bismillah diyerek durmadan, yorulmadan çalışmaya başlayacağız. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, bugünün kutlu yolculuğun başlangıcı olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.”
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet