Skip Navigation Links

Balçığa Saplanan İnek Zor Kurtarıldı

İskenderun'da iki gündür kayıp olan inek balçığa saplanmış vaziyette bulundu. İki saat süren Türk usulü bir operasyonla kurtarıldı.

Gündem   A+a-

 
 
İskenderun’da iki gündür kayıp olan inek balçığa saplanmış vaziyette bulundu. İki saat süren Türk usulü bir operasyonla kurtarıldı.
İki gün önce yayılmak üzere evden çıkan ineği dönmeyince aramaya başlayan Emine Dingil çocuklara da çevrede aramaları için haber verdi. 13 yaşındaki Mesut Kılıç ineği Akçay bölgesinde balçığa saplanmış vaziyette bulunca sahibine haber verdi. İskenderun itfaiye ekipleri ve iş makinesi ile bölgede ineği kurtarma çalışmaları başlatıldı. Kepçe ile ineğe yaklaşıp boynuzlarına takılan halatlar çekme suretiyle üç dört denemede koptu.
Daha sonra ineğin sahibi Emine Dingil kepçeye gelerek çevrede bulunanlarında yol göstermesi ile kurtarma çalışmaları çeşitli yöntem denemelerine döndü. Daha sonra balçığın üzeri toprakla doldurularak iş makinesinin yanaşması sağlandı ve bu kez boynuzuna değil boynu ile birlikte bağlanan halat ile yavaş yavaş dinlendirerek ineği çekerek çıkartıldı. Bir süre kendine gelmeyen inek daha sonra ayağa kalkarak sahibinin çağırması ile önce peşinden ardından da koşarak ahırına gitti.
İki gündür İniğinin kayıp olduğunu ve hamile olduğunu söyleyen Emine Dingil İneği bulan Mesut Kılıç’a 20 lira harçlık verdi. Dingil ineğini bulup ve kurtaranlara teşekkür ederek,” Bu balçık hayvanlar kadar çocuklar için tehlikeli Belediye Arıtma tesisinden getirdiği bu atığı buraya dökmesin. Herkese teşekkür ediyorum “dedi.
 
 


İtfaiye İnek Kurtarma Operasyonu 8gun
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet