Skip Navigation Links

'Kendi Vatandaşlarımıza Hassasiyet Gösterilmiyor'

Eryılmaz; 'Hükümet, Suriyeli sığınmacılara gösterdiği hassasiyeti kendi vatandaşına göstermiyor'' dedi.

Gündem   A+a-


CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz Türkiye'den 180 aracın kiralanarak ya da çalınarak Suriye'ye götürüldüğünü defalarca gerek sözlü gerekse yazılı önerge olarak TBMM gündemine taşımasına rağmen tatmin edici cevaplar almadığını vatandaşların giderek mağduriyetlerinin arttığını ve yetkililerin bu duruma seyirci kaldığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:
CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz bir grup araç sahibi ile parlamentoda düzenlediği basın toplantısında "Hükümet, Suriyeli sığınmacılara gösterdiği hassasiyeti kendi vatandaşına göstermiyor'' dedi.
Hatay Milletvekili Eryılmaz’ın basın toplantısına katılan ve araçlarının Suriye'ye götürüldüğünü savunan bir grup araç sahibi vatandaş kiraya verdikleri araçların izini sürerek Suriye'ye kadar gittiklerini ve araçlarını geri alabilmek için kendilerinden 5 bin, 10 bin gibi paralar istendiğini ifade ettiler. Araç sahipleri hükümetin Suriyeli sığınmacılara gösterdiği hassasiyeti Türk vatandaşları olarak kendilerine de gösterilmesini talep ederek mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.
CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz da, Türkiye'den araçların kiralanarak ya da çalınarak Suriye'ye götürüldüğünü belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: ''Şimdi bu kişilerin mağduriyeti nasıl ve kim tarafından giderilecek. Şimdiye kadar bu şekilde 180 aracın sınırdan geçirilerek Suriye'ye götürüldüğünü tespit ettik. Ayrıca, bu araçlar sınırdan nasıl geçirilebildi buda merak konusu. Sınırlarımızda kontrol yok. Türkiye’nin sınır kapısı kevgire dönmüş durumda. Araçları kiralanarak yada çalınarak Suriye'ye götürülen mağdur vatandaşlar, muhatap bile bulamıyorlar. Hükümet, Suriyeli sığınmacılara gösterdiği hassasiyeti kendi vatandaşına göstermiyor'' dedi.
CHP'li Eryılmaz, Suriyeli muhaliflerin bu araçları çatışmalarda kullandıklarını da ifade etti. CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz, Türkiye'nin Suriye sınırında bulunan bölgedeki vatandaşların, ekonomik ve sosyal anlamda mağduriyetlerinin devam ettiğini de sözlerine ekledi.
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet