Skip Navigation Links

DEPREMDE ‘BİN ATOM BOMBASI’NIN ENERJİSİ HATAY’I VURDU!

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 6 Şubat depremlerinin iki bin atom bombasına eşit enerji oluşturduğunu belirterek neredeyse bin atom bombasının,

DEPREMDE ‘BİN ATOM BOMBASI’NIN ENERJİSİ HATAY’I VURDU!

Gündem   A+a-

 
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 6 Şubat depremlerinin iki bin atom bombasına eşit enerji oluşturduğunu belirterek neredeyse bin atom bombasının oluşturmuş olduğu enerjiye bu coğrafyanın muhatap olduğunu söyledi.
 
AFAD koordinasyon merkezinde Hatay’da bulunan gazete ve televizyon temsilcileriyle bir araya gelen Vali Masatlı, yaşanan yüzyılın felaketinin üzerinden geçen 365 günlük süreçle ilgili bilgiler paylaştı.
 
Dünyanın en büyük afetiyle karşı karşıya kalındığını belirten Vali Masatlı “Geçmişinde 7 defa afet olmuş, sekizinci defa atalarımız kurulmuş, bize de artık sekizinci defo yaşanan depremde dokuzuncu defa bu şehri eskisinden daha iyi, güzel, daha güçlü olarak inşa etmek düştü” dedi.
 
Depremle ilgili bilimsel bir araştırmayı da basınla paylaşan Vali Masatlı 6 Şubat felaketinin karşılığı enerjinin 30 katrilyon yoğunluğunda olduğunu vurgulayarak “Depremden sonra enerji karşılığına baktığımızda 2 bin atom bombasıyla eşit. Eğer biz depremin enerjisi %50’sini, yarıya yakını ilimiz sınırları içerisinde gerçekleştiğini düşünürsek, neredeyse bin tane atom bombasının oluşturmuş olduğu enerjiye bu coğrafya muhatap oldu. İlimizde 24 bin 171 canımızı kaybettik. Yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit etmiş olduğumuz 80 bin 323 bina, bunun %98,1’inin şuan itibariyle enkazını kaldırmış durumdayız. 254 bin 717 hak sahibi müracaatı var. Türkiye coğrafyasında 1970’den buyana meydana gelen çığ, sel, yangın, göçük, bütün depremler (Erzincan, Gölcük, Düzce, Van, Elazığ, İzmir depremleri), Manavgat, Muğla yangını, Karadeniz’deki sel felaketlerinin de toplandığında oluşan hak sahipliğinden daha fazla hak sahipliğinin Hatay’da gerçekleşti. Yapılan müracaatlardan 174 bin 539 vatandaşın hak sahibi olarak belirlendi” diye konuştu. Hatay’da vatandaşlara nakdi destek olarak on milyar 600 milyon TL ödemede bulunulduğunu belirten Vali Masatlı “Bunlar kira, taşınma ve can kaybından dolayı vatandaşlarımıza yapmış olduğumuz destektir. Diğer taraftan da 6 bin 180 tane de prefabrik işyerini yapıp esnafımıza, tacirimizin hizmetine sunmuş olduk. Vatandaşlarımıza da 27 bin 439 esankart verdik. Şartları tutan vatandaşlarımıza aylık 4 bin TL kart mukabili destekte bulunduk. Şu an itibariyle 205 konteyner kentimizde ve bireysel olarak dağıtmış olduğumuz konteynerlerle beraber 78 bin 981 konteynerimiz mevcuttur. Burada yaşayan vatandaşımızın sayısı da toplam 215 bindir” şeklinde konuştu.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet