Skip Navigation Links

“Gümrük çalışanlarının çalışma şartları yeniden düzenlenmelidir”

Türk Büro-Sen Hatay Şube Başkanı Uğur Muratoğlu, Gümrük çalışanlarının çalışma şartlarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Gündem   A+a-


TÜRK BÜROSEN 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
Türk Büro-Sen Hatay Şube Başkanı Muratoğlu:
“Gümrük çalışanlarının çalışma şartları yeniden düzenlenmelidir”
 
Türk Büro-Sen Hatay Şube Başkanı Uğur Muratoğlu, Gümrük çalışanlarının çalışma şartlarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti.
 
Muratoğlu,şube binasında düzenlediği basın toplantısında,gümrüklerde yaşanan her türlü olumsuzluğun ülkemizin imajını derinden etkileyeceğini söyledi.

Muratoğlu, gümrük çalışanlarının her türlü tehdit ve baskıdan uzak olması gerektiğini belirterek,”Bu temel ilkeye rağmen şimdiye kadar gümrük çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarında hak ettikleri bir düzenleme olmadığı gibi,sürekli mevzuat değişikliği,gümrük çalışanlarına yöneltilen haksız ithamlar ile çalışma motivasyonları ortadan kaldırılmakta,yer değişikliği endişesi ile karşı karşıya kalan çalışanlar çalışma isteğini kaybetmektedirler.”dedi.
 
Muratoğlu,”Devletin vitrini olan gümrük kapılarında yaşatılan bu tablo günümüz Türkiye’sine yakışmamaktadır. Sık sık değişen bürokrasi nedeni ile kurumda yönetim zafiyeti yaşanmakta, özellikle pek çok gümrük bina ve kapılarında ki mekânlar çalışma şartları açısından olumsuzluk içermektedir.”şeklinde konuştu.
 
Modaya uygun kıyafetleri giydirince çalışanların sorunlarının son bulmadığını belirten Muratoğlu,şöyle konuştu:
 
“Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda çalışma şartlarının ağırlığı nedeni ile kuruma istihdam edilen pek çok personel ne yazık ki diğer kurumlara geçiyor. Bu da, kurum çalışanlarının sıkıntılarının ne kadar dayanılmaz bir hal aldığının göstergesidir”
 
 

“Gümrük çalışanlarının çalışma şartları yeniden düzenlenmelidir” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet