Skip Navigation Links

Sarı Zeybeklerden 6 Şubat için anlamlı sergi

“YİTİK SOKAKLARDA YEŞEREN UMUTLAR” resim, heykel ve seramik sergisi 6 şubatta açılacak…

Sarı Zeybeklerden 6 Şubat için anlamlı sergi

Kültür Sanat   A+a-

 6 Şubat günü yaşanan K. Maraş merkezli depreminde en büyük yıkımı yaşayan Hatay’ın İskenderun ilçesinde Sarı Zeybekler Derneği, İskenderun Belediyesi işbirliği ile bir sergi açacak. Sergi 10 şubat akşamına kadar açık kalacak olan sergiden elde edilecek bütün gelir depremzede çocuklar için harcanacak.
Sergi ile ilgili açıklama yapan Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı Nevzat Kurt, sergiye katılacak sanatçıların tamamının depremzede olduğunun altını çizerek şunları söyledi :
6 şubat tarihinde yaşadığımız asrın depreminde kaybettiğimiz 50 bin canımızı anmak adına 6 Şubat 2024 Salı günü, 7,6 büyüklüğündeki ikinci depremin saati olan 13:24'te, 'Yitik Sokaklarda Yeşeren Umutlar" temalı bir sergi açacağız.
Sergiye katılacak sanatçıların tamamı depremzede.. Hepsi depremin yıkıcı etkisini birebir yaşamış arkadaşlarımız. Kimimizin canını, kimimizin yuvasını, kimimizin geleceğini kaybettiği depremin 1. Yıldönümünde açacağımız resim, heykel ve seramik sergimizde ana tema depremden ziyade depreme rağmen umudunu kaybetmeyen halkın vurgulandığı eserler olacak. Kısa zamanda büyük bir özveri ile gece gündüz çalışarak eserlerini sergiye yetiştirdiler.
Sanatçılarımız sergide elde edilecek gelirlerin tamamını depremzede çocuklara çocuk bezi, mama ile yaşlı hastalar için hasta bezi, ıslak mendil, hijyen malzemesi gibi ihtiyaçları için kullanılması için bağışlamış durumdalar. Sarı Zeybekler Derneği olarak depremin ilk gününden beri depremzede halkımızın yanında olduk, destekçilerimizin katkılarıyla depremin yaralarını sarmaya özen gösterdik. Bu sergiden elde edilecek gelir ile de yine çocuklarımızın ve yaşlı hastalarımızın ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız. Bu anlamlı sergide bizlere destek olan değerli sanatçılarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”
Sarı Zeybekler Derneği Kültür ve Sanat Kulübü Başkanı Sonya Renkli de yaşanan yıkıcı depreme rağmen Hatay halkının birlik ruhunu kaybetmeden elbirliği ile yaraları sarmaya azami çaba gösterdiğine şahit olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek şu ifadelerde bulundu :
“Geçen yıl Şubat ayında yaşadığımız hepimizi derinden etkileyen ve üzen bu acı olayı unutmamak ve bununla birlikte yaşamını yitiren vatandaşlarımızı yadetmek üzere biz Sarı Zeybekler Derneği ve sanatsever hemşehrilerimiz bir araya geldik. Bu minvalde S.Z.D. derneği bünyesi ve S.Z.D. Başkanı Nevzat Kurt'un başlattığı girişimle, zor şartlarda hayatını idame ettirmeye çalışan depremzede vatandaşlarımıza destek olmak adına (hasta ve çocuk bezi, ıslak mendil, mama) bir ‘resim, seramik, heykel’ sergisi düzenlemeyi uygun gördük.
Bizlerle birlikte emek ederek yaptıkları eserlerle katkı sağlayan değerli katılımcılarımıza ve sergi alanını karşılayan İskenderun Belediyesine teşekkürlerimi sunuyor, ayrıca bu değerli etkinliğin her alanında görev almaktan onur duyuyorum.
Ne mutlu ki Hatay'ın o meşhur birlik ruhunu kaybetmedik ve bu ruhun hiç bir zaman kaybolmayacağına da inanıyorum.
Sanat sağaltır, iyileştirir, bizler de bu değerli amaca sanatı aracı ederek hep birlikte iyileşeceğimize inanıyoruz.
10 Şubat cumartesi akşamına kadar açık kalacak ve ücretsiz olarak gezilecek olan sergimize tüm Hatay halkını bekliyoruz.”
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet