Skip Navigation Links

“2013 yılını gümrük birimlerimiz inovasyon yılı olarak belirledi̶

“Ülkelerin gücü boyutlarının gücü ile değil, Dünya standartlarında mal ve hizmet üreten işletmelerin sayısı ile ölçülür hale geldi.

Gündem   A+a-


GÜMRÜK 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
“2013 yılını gümrük birimlerimiz inovasyon yılı olarak belirledi”
“Ülkelerin gücü boyutlarının gücü ile değil, Dünya standartlarında mal ve hizmet üreten işletmelerin sayısı ile ölçülür hale geldi.
“Dünya’ki toplam üretim 2012 yılı sonu itibari ile 80 Trilyon dolara ulaştı”
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, 2013 yılını gümrük birimlerimiz inovasyon yılı olarak belirlediğini belirledi.
İskenderun’da, Dünya Gümrük Günü nedeni ile Doğu Akdeniz Gümrük ve Bölge Ticaret Müdürlüğünde kutlama töreni düzenledi.

 
 Lekesiz, her kurumun olduğu gibi Gümrük teşkilatının da kendini yenilemesi gerektiğini belirterek,”Bilişim sektörünün gelişmesiyle birlikte insanlık dünyanın her köşesinde üretir ve pazarlar duruma geldi. Dünyanın her köşesinde mal üreten kişi malını her yere satabiliyor. Dünya ki toplam üretim 2012 yılı sonu itibari ile 80 Trilyon dolara ulaştı”dedi.
Lekesiz,”Bölgemizde limanın özelleştirilmesi, Hassa tünelinin ihalesinin yapılması, lojistik köy çalışmaları bölgemizi kat kat hareketli hale getirecek. Bu anlamda gümrük teşkilatı da güçlü bir güvenlik ve denetim mekanizmasını geliştirmesi gerekmektedir.”şeklinde konuştu.
Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Adnan Korkmaz ise Cumhuriyet döneminde kurulan Gümrük Başmüdürlüklerinden üç tanesinden birisinin İskenderun Gümrük Başmüdürlüğü olduğunu belirterek gelişen ve değişen teknolojide gümrük biriminin de kendini geliştirdiğini teknolojiye ayak uydurduğunu ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından kutlama pastası kesildi.
Düzenlenen törene İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İsdemir Genel Müdürü Recep Özhan, Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, İSSİAD Başkanı Recep Atakaş, İskenderun OSB Başkanı Uğur Ateş, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, Gümrük ve nakliye firma sahipleri ile gümrük çalışanları katıldı.
 

“2013 yılını gümrük birimlerimiz inovasyon yılı olarak belirledi̶ videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet