Skip Navigation Links

Harb-İş, Hak Arayışlarına Başladı

Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Erdal Akalın, “3 maymun oynanmasına tahammülümüz kalmadı” dedi.

Harb-İş, Hak Arayışlarına Başladı

Gündem   A+a-

 
Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Erdal Akalın, “3 maymun oynanmasına tahammülümüz kalmadı” dedi. Savunma Sanayi ve TSK'nın bazı sınıflarında görev yapan işçileri temsil eden Türk-İş’e bağlı Harb-İş Sendikası, ağır yaşam koşulları altında geçimini sağlamakta zorlanan üyeleri için birkaç ayaktan oluşan eylem planını belirledi ve Adana dâhil Kayseri, Sakarya, Kocaeli, İzmir ve Eskişehir Şube Başkanları ve yöneticileri, 10 Ocak’ta Ankara Kızılay’da gerçekleşecek geniş çaplı basın açıklamasını öncesi Ankara’ya yürüme kararı aldı.
 
 
ADANA --- Harb-İş Adana Şube Başkanı Erdal Akalın, hak arayışında bulunmak için başlatılan yürüyüş öncesi basın açıklaması yaptı.
Savunma Sanayi ve TSK'nın bazı sınıflarında görev yapan işçileri temsil eden Türk-İş’e bağlı Harb-İş Sendikası, ağır yaşam koşulları altında geçimini sağlamakta zorlanan üyeleri için birkaç ayaktan oluşan eylem planını belirledi ve Adana dâhil Kayseri, Sakarya, Kocaeli, İzmir ve Eskişehir Şube Başkanları ve yöneticileri, 10 Ocak’ta Ankara Kızılay’da gerçekleşecek geniş çaplı basın açıklamasını öncesi Ankara’ya yürüme kararı aldı.
Adana’da başlatılan yürüyüş programı öncesi basın açıklaması yapan Harb-İş Adana Şube Başkanı Erdal Akalın, yetkililere seslerini duyurana dek eylemlilik hareketlerini sürdüreceklerini söyledi.
“HAK ARAYIŞIMIZI HER ALANDA DİLE GETİRECEĞİZ”
Yetkililerin, üyelerinin sorunlarına daha fazla kulak tıkamalarına göz yumamayacaklarını belirten Harb-İş Adana Şube Başkanı Erdal Akalın, şunları söyledi:
“Uzun zamandır savunma sanayi çalışanlarının içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı Türk Harb-İş Sendikamızın genel merkez yöneticileri ve Şube Başkanları ile bölge temsilcilerimiz vasıtasıyla her platformda dile getirdik. Genel Başkanımız Alaattin Soydan’ın da ifade ettiği gibi sıkıntılarımızı sözlü olarak anlattık, yazılı olarak anlattık, altını- üstünü çizerek anlattık ve hatta en son işaret diliyle anlattık ama maalesef bir sonuç alamadık. İlgililerin daha fazla üç maymunu oynamasına tahammülümüz kalmadı. Bu ve benzeri durumlardan dolayı Sayın Genel Başkanımızın talimatıyla Ankara’ya doğru yola çıkıyoruz. Hak arayışımızı her alanda dile getirmeye devam edeceğiz. Yetkililerin bu sese kulak tıkamalarına göz yummayacağız. Uyuyor numarası yapanlara fırsat vermeyeceğiz. Hakkımız olanı alana kadar eylemlilik sürecimiz devam edecektir.
 
İHANETİ TARİH UNUTMAZ
 
Dört bir tarafı hainler ve düşmanlarla çevrili bir coğrafyada savunma sanayisine lokomotiflik yapan askeri fabrikalar, tersaneler ve bağlı bütün işyerlerine ihanet edenleri tarih unutmayacaktır. Bizim talebimiz açık ve net insanca yaşamak istiyoruz. Bu ülkenin uçağını tankını gemisini ve Savunma Sanayinde kullanılan bütün teçhizatın bakım onarımını yapan üyelerimizin insanca yaşaması için hak ettiklerini alacakları güne kadar eyleme devam edeceğiz. Allaha yemin olsun ki baş eğmek yok, vazgeçmek yok, diz çökmek yok, Bu sese kulak tıkayanları unutmak yok bu ülke bizim, bu devlet bizim ve emek bizim diyoruz.” Konuşmasının ardından yürüyüşünü başlatan Başkan Akalın ve yöneticileri, Ankara’ya doğru yola çıktı.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet