Skip Navigation Links

İGC Mete Aslan'ı Ziyaret Etti!

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu İskenderun'da üç dönem üst üste Belediye Başkanlığı yapan Mete Aslan'ı hukuk bürosunda ziyaret etti.

İGC Mete Aslan'ı Ziyaret Etti!

İskenderun   A+a-

 
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu İskenderun'da üç dönem üst üste Belediye Başkanlığı yapan Mete Aslan'ı hukuk bürosunda ziyaret etti. Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Mete Aslan, gazetecilerle yerel yönetimler, kent yönetimi ve yerel seçime ilişkin görüşlerini gazetecilerle paylaştı.
 
 
Mete Aslan, kentin atılımlar yapması için yerel basına büyük görevler düştüğünü belirttiği konuşmasında "ulus olarak geldiğimiz noktada yerelde ve genelde ülkenin demografik yapısının halen değiştirilmeye çalışılmasını doğru bulmadığını dile getirirken İGC Başkanı Diyap Atar'ın şahsında gazetecilere hitaben "Memlekete sahip çıkın" dedi.
 
 
Yerel seçimler öncesi İskenderun'u yönetmek için ortaya çıkan isimlerin bir çoğunun hangi mahalle sınırının nerede bittiğine dair bilgisinin olmadığını söyleyen İskenderun eski Belediye Başkanı Mete Aslan, "bu kenti yönetmeye talip olan insan arkasındaki nüfuslu gücüne değil bilgi birikim ve yeterliliğine bakmalı. Hangi mahalle sınırının nerede bittiğini bilmeli. Belediyecilik hizmet anlayışına sahip donanımlı ve halka iletişimi güçlü olmalı" diye konuştu.
 
 
27 Mart 1994 Mahalli idareler seçimlerinde Anavatan Partisi'nden Belediye Başkan Adayı olarak seçime giren ve İskenderun Belediye Başkanlığına seçilerek üç dönem üst üste İskenderun'da Belediye Başkanlığı yapan Mete Aslan, yaşadığımız depremin üzerinden on bir ay geçmesine rağmen halen enkaz kaldırma ve yıkım çalışmalarının devam ettiğini anımsatarak "Hani yıkım 2023 yılının sonu itibarıyla biecektti. Halen İskenderun'un merkezinde bir çok noktada aynı anda yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. İskenderun'da su- elektrik- internet erişimi gibi sorunları halen yaşanıyor. Bir ay sonra depremin birinci yılını geride bırakacağız. Aldığımız yol ortada. İskenderun sahipsiz. Bu kentin sahilini halen su basıyor. Sokaklar her yağmurda göle dönüyor. Yaşananlar ve gördüklerimiz bizleri üzüyor. İskenderun'un bir an önce normale dönmesi için, bu kenti yönetenler elini taşın altına koymalı. " dedi.
 
 
İGC Başkanı Diyap Atar, İskenderun Belediyesi eski Başkanı Mete Aslan'ın ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek, deneyim ve görüşlerinin kıymetli görüşlerimi paylaşımından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Ziyaret sonrasında İGC Başkanı Diyap Atar, yönetim kurulu ve üyeler, Mete Aslan ile birlikte günün anısına objektiflere poz vererek ziyareti ölümsüzleştirdiler.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet