Skip Navigation Links

Hassa Hacılar Köylüleri Köy Gününde Bir Araya Geldiler

'Hacılar Köyü 4. Geleneksel Buluşma ve Kaynaşma Günü' çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gündem   A+a-

 
Hassa Hacılar Köylüleri Köy Gününde Bir Araya Geldiler
 
 
“Hacılar Köyü 4. Geleneksel Buluşma ve Kaynaşma Günü” çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Hassa’nın en eski ve şirin Köyü olan ve Kırıkhan Dişçiliğini Türkiye’de adını duyuran Hacılar köylüleri bir araya geldiler. Yöresel yemeklerin yapıldığı ve oyunların oynandığı köy gününde Hacılar Köylüleri birbirleriyle hasret giderdiler.İki gün devam eden köy şenliğinde birinci gün mezarlık ziyaretleri yapıldı.Geçmişleri için mevlit okutuldu.Akşam aile büyüklerinin resimleri slayt gösterisiyle yad edildi.
Köylüler ve misafirler İkinci gün Hacılar ilköğretim Okulu bahçesinde yerlerini aldılar. Yöresel türkü ve şiirler okundu ve deve oyunu oynandı.Antakya Belediyesi Mehteran Takımı gösteriler sundu.Geçen yılın Köy Ağası Diş Hekimi İbrahim KOCACIK,Köy Ağalığını bu yıl, Mühendis Mehmet YUNUS’ a devrederek ağalık şalı giydirildi.
Günün en anlamlı davranışlarından biri de Hassa Hacılar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından,misafirlere Türkiye Okuyor Kampanyası çerçevesinde kitap dağıtılmasıydı.Başta Hassa Kaymakamı Harun BAŞIBÜYÜK,Yargıtay Tetkik Hakimi Mehmet FANSA Hassa Belediye Başkanı Mehmet KARATAŞ,Ardıçlı Belediye Başkanı Mustafa KÖROĞLU ve Hacılar Köyü Dernek Başkanı Ziya YÜKSEL’ in dağıttığı kitaplar misafirler tarafından büyük ilgi gördü.
Köy Günü vesilesiyle çeşitli siyasi parti temsilcileri ve milletvekili adayları da şenliğe katıldı.Türkiye’nin tanınmış doktorlarından Prof.Dr. Mustafa ŞAN ve Prof.Dr.Ömer ANLAR köylüleriyle buluşmanın sevincini yaşadılar.
Ziya YÜKSEL dernek adına yaptığı konuşmada;
Bir çatı altında toplanan köylülere bundan böyle ,yalnızca yılda bir kez değil, sık sık eğitim kültür ve sağlık alanlarında etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.
Ardıçlı Belediye Başkanı Mustafa KÖROĞLU,ev sahibi adına yaptığı konuşmada ise
“Sayıları 42 bin seviyesinde olan Hacılar Köylülerini bir araya getirmenin sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek,sıla ve gurbetin hasretini gidermeye çalıştıklarını söyledi.
Doktorlarımız ise,sağlıklı yaşam ve birlik ve beraberliğin öneminden söz ettiler.
Hassa Kaymakamı Harun BAŞIBÜYÜK ise yaptığı konuşmada;
Birlik ve beraberlik örneğini sergileyen Hacılar köylülerini kutladığını ifade ederek,bu tür etkinliklerin insanlar arasındaki dayanışmaya ve toplum barışına önemli katkı sağladığını belirtti.
Kaymakam BAŞIBÜYÜK,
Kitap bağışı yapan dernek üyelerini kutladığını sözlerine ekledi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet