Skip Navigation Links

İskenderun Psikososyal Destek Ekipleri İyileşme Sürecine Katkı Sunuyor

İskenderun Atatürk ve İnönü İlkokullarında okuyan ve yan taraflarında yıkılan apartmandan olumsuz etkilenen öğretmen ve öğrencilere etkinlikler düzenl

İskenderun Psikososyal Destek Ekipleri İyileşme Sürecine Katkı Sunuyor

İskenderun   A+a-



İskenderun Atatürk ve İnönü İlkokullarında okuyan ve yan taraflarında yıkılan apartmandan olumsuz etkilenen öğretmen ve öğrencilere yönelik, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı psikososyal destek ekipleri tarafından etkinlikler düzenlendi.
 
Öğrencilere moral olan etkinlikler, mutlu etti. Çocuklara yönelik, duygularla olumlu baş etme yöntemleri, sanat terapisi uygulaması: Masal ve resim ile terapi etkinliklerine de yer verildi. Öğretmenlere yönelik ise, psikolojik dayanıklılık, travma sonrası stres bozukluğu eğitimi verildi.
 
Bilindiği gibi, afetten etkilenen öğrencilerin psikoeğitim çalışmalarıyla travma ve etkileri, travmatik olaylara yönelik olumlu baş etme becerileri hakkında bilgilendirmek, travma sonrası etkilerin sağaltımında büyük önem taşıyor.
 
İskenderun Sosyal Hizmetler Müdürü Yılmaz Balaman ve psikososyal destek ekipleri de kurdukları iletişimle, verdikleri bilgilerle, yaptıkları etkinliklerle, sınıfta sıcak ve destekleyici bir ortam sağlayarak, okul idarecileri de güvenli bir okul iklimi ile iyileşme sürecine katkı sağlıyor.
 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet