Skip Navigation Links

Tescilli Taşınmazların ‘Kurtuluş’u İçin Toplantı!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Hatay’da 'Tescilli Taşınmazları Yardım ve İstişare Toplantısı’na katıldı.

Tescilli Taşınmazların ‘Kurtuluş’u İçin Toplantı!

Gündem   A+a-

 
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, kültür varlıklarını koruma ve yeniden ihya ve inşa sürecinde yapılacak çalışmaları değerlendirmek üzere geldiği Hatay’da "Tescilli Taşınmazları Yardım ve İstişare Toplantısı’na katıldı.
 
AFAD Koordinasyon Merkezi toplantı salonunda, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, vali yardımcıları, ilgili odalar ve dernek temsilcileri ve Kurtuluş Caddesi'ndeki mülk sahibi vatandaşların katılımıyla yapılan istişare toplantısında, Müdür İnceciköz katılımcılara projelendirme programının önemini anlattı.
 
6 Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Şubat depremlerinden etkilenen Hatay'da, eski eser sahibi tüm vatandaşların muvafakat vermeleri halinde projelerinin ve uygulamalarının Kültür ve Turizm Bakanlığınca hızlıca yapılacağını belirtti.
 
Kentin eski yapılarının deprem felaketinde ağır hasar aldığını aktaran İnceciköz, projelendirme sürecini geciktirmeden sağlıklı ve hızlı adımlar atılması gerektiğini ifade etti.
 
Projelendirme sürecinde yaşanan aksaklıkların giderilmesi için Hatay'a geldiklerini vurgulayan İnceciköz, "Depremin yaralarının sarılmasında kültür varlıklarının ihyası oldukça önemli. Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'un talimatlarıyla başlamış bu süreç. Biz burada deprem hibe oranlarını, miktarlarını da arttırmıştık. Ancak süreçte projelendirmelerle ilgili sıkıntılar olduğunu öğrendik. Bu durumun ardından da hemen Hatay'a geldik. Projelerin hazırlanmasında gecikme yaşandığı ve belirli mimarların elinde biriktiği, bunu da zamanında yetiştiremedikleri söz konusuydu. Bununla ilgili vatandaşlarımızın muvafakat vermeleri halinde biz Bakanlık olarak mağduriyet yaşamayacaklarını, devletin ve Bakanlığın her zaman arkalarında olduğunu, bize muvafakat vermeleri halinde projelerinin ve uygulamalarının Bakanlığımız tarafından hızlıca yapılacağını ifade ettik" dedi.
 
İnceciköz, deprem bölgesinde yaşayan eski eser sahibi vatandaşların yaralarının sarılması için ellerinden geleni yapmaya devam ettiklerinin altını çizdi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet