Skip Navigation Links

BAKAN URALOĞLU SÖZÜ!

“İskenderun’u yaklaşık 3 kilometrelik bir hatla tahkimatla kıyıdan emniyet altına almış olacağız. İskenderun-Hatay Otoyolu Projesini hazırladık, 2024’

BAKAN URALOĞLU SÖZÜ!

Gündem   A+a-

 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay’a müjdelerle geldi. Bakan Uraloğlu, “İskenderun’u yaklaşık 3 kilometrelik bir hatla tahkimatla kıyıdan emniyet altına almış olacağız. İskenderun-Hatay Otoyolu Projesini hazırladık, 2024’te ihalesini yapacağız. Hatay Havalimanına ilave yeni bir pist inşa edeceğiz. Dörtyol-Hassa Tünel Yolu Projesi’nin ihalesi bu yıl yapılacak. İskenderun Organize Sanayi Bölgesi, Demir-Çelik Tesisleri ve Bölgede hizmet veren limanların otoyola bağlantısı, İskenderun Kavşağı üzerinden 20 dakikada sağlanırken kavşağımızla sadece 2 dakikaya düştü” dedi.
 
‘ÖNCELİĞİMİZ DEPREMİN ETKİLERİNİ TAMAMEN ORTADAN KALDIRMAK’
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Kavşağı ve bağlantı yolunun açılışını yapmak üzere geldiği Hatay’da yapılan ve yapılacak hizmetleri aktardı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Organize Sanayi Bölgesi, demir-çelik tesisleri ve bölgede hizmet veren 2 limanın otoyola bağlantısı, İskenderun kavşağı üzerinden 20 dakikada sağlanırken kavşağımızla sadece 2 dakikaya düştü” dedi.
 
Uraloğlu, İskenderun OSB kavşağı ve bağlantı yolunun açılışında yaptığı konuşmada, 6 Şubat depremlerinin üzerinden 10 ay geçtiğini söyledi. Depremin ilk gününden itibaren çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini belirten Uraloğlu, şöyle devam etti: “Şu anda da Sayın Cumhurbaşkanı’mızın ve hükümetimizin önceliği, 6 Şubat depremlerinin etkilerini tamamen ortadan kaldırmak. Ülkemiz genelindeki çalışmalarımızı kesintisiz bir şekilde devam ettirirken, gözümüz ve kulağımızı deprem bölgesinden çekmedik ve dikkatimizi daha da yoğunlaştırdık. Bunun için de kabinedeki bütün bakan arkadaşlarım kendi konularıyla alakalı temaslarda, tespitlerde ve çalışmalarda bulunmak için sürekli bölgeye geliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak bizler de buraya gelmeden önce Hatay Havalimanı’mızdaki yenileme ve İskenderun sahilindeki tahkimat çalışmalarımızı yerinde inceledik.”
 
‘EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ’
 
Uraloğlu, şimdi de İskenderun OSB kavşağı ve bağlantı yolunun açılışını yaparak, bu önemli güzergahta yüksek standartlı bir ulaşım tesis etmenin mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını dile getirdi.
Uraloğlu, Türkiye Yüzyılı’na yakışan hedefler doğrultusunda emin adımlarla yürüdüklerini, 81 ilde olduğu gibi Hatay’da da yatırımların devam edeceğini dile getirdi. Hatay’ın, Avrupa ve Anadolu’yu Orta Doğu’ya bağlayan yolların kavşak noktasında bulunduğuna işaret eden Uraloğlu, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’den dünyaya açılan kapısı konumundaki İskenderun Limanı’na ev sahipliği yapan kentin ulaşım ağını güçlendirecek her projenin öneminin farkında olduklarını belirtti.
 
Hatay’ın ulaşım ve iletişim altyapısı için 2002 yılından bu yana 26 milyar 200 milyon liralık yatırım yaptıklarını dile getiren Uraloğlu, 2002 yılında ildeki 151 kilometrelik bölünmüş yol uzunluğunu 501 kilometreye, 172 kilometrelik bitümlü sıcak karışımlı yol uzunluğunu 424 kilometreye yükselttiklerini ifade etti.
 
Şu anda da 14 önemli kara yolu projesine devam ettiklerini belirten Uraloğlu, şöyle dedi: “Hayata geçirdiğimiz İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Otoyol-Devlet Yolu Bağlantı Kavşağı projesi de en önemli kara yolu projelerimizden biriydi. 3,9 kilometresi bölünmüş yol, 6,1 kilometresi ise tek yol olmak üzere toplam 10 kilometre uzunluğunda, bitümlü sıcak karışım kaplama standardında tamamladık. Projeyle otoyoldan devlet yoluna kavşak düzenlemesi yaparak, özellikle ağır tonajlı ve sınai amaçlı trafiğin İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’ne ve demir-çelik tesislerine ulaşım standardını artırdık. Organize Sanayi Bölgesi, demir-çelik tesisleri ve bölgede hizmet veren 2 limanın otoyola bağlantısı, İskenderun kavşağı üzerinden 20 dakikada sağlanırken kavşağımızla sadece 2 dakikaya düştü. Böylece bölgede üretilen ürün ve hizmetlerin İskenderun Limanı’na ve pazarlara hızlı ve konforlu ulaşımını tesis ettik. Bu bağlantımız sayesinde zamandan 263 milyon lira, akaryakıttan 228 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 491 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 27,930 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız.”
 
‘DÖRTYOL-HASSA TÜNEL YOLU PROJESİ’NİN İHALESİ BU YIL YAPILACAK’
 
“Dörtyol-Hassa” dedikleri Amanoslar’ı demir yolu ve kara yoluyla geçecek olan önemli projelerinin bu yıl bitmeden ihalesini yapacaklarını dile getiren Uraloğlu, ayrıca Belen’de sıkışan trafiği rahatlatacak, Hatay’ı, İskenderun’u daha da geliştirecek İskenderun-Hatay Otoyolu ihalesini de gelecek yılın ilk aylarında yapacaklarını ifade etti. Her iki projenin de hayırlı olması temennisinde bulunan Uraloğlu, “Bu hizmetlerimizle Hatay’ın tamamını inşallah 2024 Mart ayından sonra büyükşehir de dahil olmak
üzere AK Parti belediyeciliğiyle tanıştırmış olacağız ve hizmetlerimizi artırmış olacağız” diye konuştu.
 
‘İSKENDERUN-HATAY OTOYOLU PROJESİNİ HAZIRLADIK, 2024’TE İHALESİNİ YAPACAĞIZ’
 
Ayrıca İskenderun’u Hatay’a bağlayacak, Beleni tünelle geçecek İskenderun Hatay Otoyolu’nun projesinin de bitirildiğini ifade eden Bakan Uraloğlu, “Yatırım programına alma çalışmalarını başlattık. 2024 yılının ilk aylarında projenin ihalesini yapacağız. Şimdiden hayırlı olsun.” diye konuştu.
 
HATAY’IMIZI ÇOK DAHA GÜÇLÜ VE GELİŞMİŞ BİR ŞEKİLDE AYAĞA KALDIRACAĞIZ
 
Bakan Uraloğlu, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti Hükümetleri olarak; Afet ne tür olursa olsun, biz hiçbir afette insanımızı yalnız bırakmadık, bırakmayacağız.” dedi. Uraloğlu, “Eskiyi yerine getirmenin ötesine geçecek, her zerresinde ecdadımızın izi olan Hatay’ımızı çok daha güçlü ve gelişmiş bir şekilde ayağa kaldıracağız” şeklinde konuştu.
 
Uraloğlu, açılışını yaptıkları İskenderun OSB kavşağı ve bağlantı yolu projesinin de İskenderun’a, Hatay’a hayırlı olmasını diledi. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın konuşmalarının ardından İskenderun OSB Kavşağı ve bağlantı yolu törenle hizmete açıldı. İskenderun OSB Başkanı Ayhan Tosyalı, açılışın anısına Bakan Uraloğlu’na hediye takdim etti.
 
İSKENDERUN SAHİLİNDE İNCELEME YAPTI
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu İskenderun ilçesi sahilindeki tahkimat çalışmasını yerinde incelemeleri sonrasında yaptığı açıklamada “1550 metrelik bir sahil bandında çalışmaları başlattık. Halihazırda beraber bulunduğumuz alan yapay dolgu. Burası 40-50 santimetre komple depremden sonra oturdu ve bunun risk teşkil ettiğini, suların içeriye bastığını biz görmüştük. Burada ‘sorumluluk kimindir?’ yaklaşımıyla değil, ‘Vaziyet edilmesi gerekir, bu sorumluluğu biz alalım’ düşüncesiyle Bakanlığımızdan arkadaşlarımızı gönderdik. Yaklaşık 1550 metrelik bir sahil bandında çalışmaları başlattık. Yaklaşık 45 metre denizin içerisinde de görünmeyen 30-35 metrelik bir bölüm var, enerjiyi açıkta kırıp sahile etkisini ortadan kaldırmayla ilgili bir çalışma yapılıyor. İskenderun’u çepeçevre 3 kilometrelik yaklaşık bir hatta tahkimatla emniyet altına almış olacağız. Bundan sonra olası bir ani yağışlarda ve özellikle dalga hareketlerinde bunun önüne geçmeye çalışmış olacağız. Zaten yaptığımız proje bu dalga hareketlerinde, bitmemiş olsa dahi ne kadar işe yaradığını beraberce görmüş olduk” diye konuştu.
 
Bakan Uraloğlu’na; Hatay Valisi Mustafa Masatlı, AK Parti Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Adem Yeşildal, Hüseyin Yayman, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı katıldı.
 
Bakan Uraloğlu, işyerleri zarar gören esnafları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti, her konuda yardımcı olacaklarını aktardı.
 
acılıs-1.jpg" alt="" />
 
 
 
 
havaalanı.jpg" alt="" />
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet