Skip Navigation Links

KOSGEB'den depremden etkilenen esnaflara faizsiz kredi desteği

HASARSIZ İŞLETMELER DE BAŞVURABİLİYOR

KOSGEB'den depremden etkilenen esnaflara faizsiz kredi desteğiWeb
TV

Gündem   A+a-

İki kadın girişimci Nilhan Demirel ve Zeliha Kübra Tokuyan tarafından kurulan İnoda Yatırım Danışmanlık Hizmetleri 8. Gün Haber’de Gazeteci Gökhan Gökpınar’ın konuğu oldu.
 
Gazeteci Gökhan Gökpınar İnoda Yatırım Danışmanlık Hizmetleri’nin, KOSGEB- Yatırım Teşvik- TKDK- Sanayi Çözümleri Projeleri ve İşletmelerin İhtiyaç duyduğu tüm Yazılım Çözümlerinin Çözüm ortaklarıyla birlikte İşletmelere Türkiye Geneli Danışmanlık veren, kısa sürede 550 kişilik ekiple sahaya çıkarak İskenderun'da bir ilke imza attıklarını söyledi.
 
İki kadın girişimci Nilhan Demirel ve Zeliha Kübra Tokuyan, Gazeteci Gökhan Gökpınar ile gerçekleştirdikleri yayında, Kahramanmaraş merkezli 11 ili kapsayan depremde özellikle Hatay için iş yerleri hasarsız, az hasarlı, orta hasarlı ve ağır hasar alan ve 75 bin TL cirosu olan esnaflara KOSKEB kredi desteği konusunca dinleyicilere bilgiler verdi.
 
KOSGEB kredisi hakkında bilgi veren Nilhan Demirel, “KOBİ deyince akla böyle büyük fabrikalar falan geliyor genelde. Ama değil. Ölçeğine bağlı olaraktan ölçek literatürüne bakıyoruz aslında. Bu sıfırla on milyon arasında olan mikro işletmeler ve on milyonla beş yüz milyon arasında olan cirolar küçük ölçek sıfatında oluyor. Onun üstü orta ve daha üstü büyük oluyor. Aslında bakkal amca da bir KOBİ. Ve biz şu an bakkal amcalara dahi, küçük esnafa da başvurular yapabiliyoruz. Bu depremden etkilenen on bir ili kapsayan faizsiz verilen iki yıl sonra ödemeye başlanılan bir bitiminde üçüncü yılda başlıyor. İki yıl sonra da bunu birden bire toplu aldığınız parayı ödemiyorsunuz, üç eşit taksitte dört ay arayla ödüyorsunuz. Bu da çok güzel. Faizsiz olması da çok güzel. O yüzden biz şu anda bütün küçük esnafa da ulaşmaya çalışıyoruz, bu yüzden de bilgi almak isteyeni tabii ki bekliyoruz” dedi.
 
HASARSIZ İŞLETMELER DE BAŞVURABİLİYOR
 
Paranın KOSGEB üzerinden Dünya Bankası aracılığıyla geldiğini söyleyen Zeliha Kübra Tokuyan, “Sadece Hatay için hasarsız işletmeler de başvurabiliyor. Burada neye bakıyorlar? Ocak ve Şubat ayı gelirine Hasarsız işletmeler için söylüyorum. Şubat ayı geliri ocak ayı gelirinden en az yüzde otuz düşmüş olması gerekiyor şubat ayının. Bu nokta önemli. Hasarsız işletmeler için söylüyorum. Onun dışında iki yüz binle yedi yüz elli bin liraya kadar bir taban iki yüz bin tamam yedi yüz elli bin. Bu da işletmenizin ölçeğine göre değişmekte” şeklinde konuştu.
 
Başvuracak Kobilerin dikkat etmeleri gereken noktalara konuşmasında değinen Zeliha Kübra Tokuyan, “Yalnız ben kendileri yapmak isteyenler için şöyle bir uyarıda bulunmak istiyorum. Lütfen mevzuatını detaylı okuyun ve uygulama esaslarına adım adım lütfen gerçekleştirin. Evet şu an çok basit gibi görünüyor. Başta herkes başvurabilir. Basit görünüyor süreç. Ama detaylı bilgiye hakim olarak lütfen. Daha sonra sıkıntı yaşamayın. Çünkü sıkıntı yaşandığı takdirde bu sefer yasal faiziyle geri talep edilebilir. Edilme ihtimali var” ifadelerini kullandı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KOSGEB'den depremden etkilenen esnaflara faizsiz kredi desteği videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet