Skip Navigation Links

“Liderlikte en temel kıstas eşitlikçi yaklaşım”

BST Office Furniture Genel Müdürü Av. Elif Sena Baştuğ Deniz :“Liderlikte en temel kıstas eşitlikçi yaklaşım”

“Liderlikte en temel kıstas eşitlikçi yaklaşım”

Ekonomi   A+a-

 Liderlikte en temel kıstasın eşitlikçi yaklaşım olduğuna dikkat çeken BST Office Furniture Genel Müdürü Av. Elif Sena Baştuğ Deniz, “Yalnızca cinsiyet eşitliği değil, aynı zamanda din, dil, ırk ve benzeri tüm tanımlardan bağımsız olarak herkese saygı duyuyor ve dahil edici bir iş ortamı yaratmaya devam ediyoruz” diyor.
 
Liderlikte en temel kıstasın eşitlikçi yaklaşım olduğuna dikkat çeken BST Office Furniture Genel Müdürü Av. Elif Sena Baştuğ Deniz, “Yalnızca cinsiyet eşitliği değil, aynı zamanda din, dil, ırk ve benzeri tüm tanımlardan bağımsız olarak herkese saygı duyuyor ve dahil edici bir iş ortamı yaratmaya devam ediyoruz” diyor.
 
İskenderun Körfezi Payas ve Dörtyol tesislerinde 40 yılı aşkın süredir ve son olarak yaklaşık 15 yıldır da Osmaniye OSB'de Baştuğ Metalurji olarak, demir çelik sektöründe hizmet veren Baştuğ Group bünyesinde faaliyete giren BST Office, ofis mobilyası sektöründe güven ve kalite anlayışıyla ön plana çıkan, doğaya ve canlıya saygı prensibi, özgün tasarımları, yerli ve milli teknolojiyle üretim yapıyor.
Uygulamaya koyduğu Entegre Yönetim Sistemi ile çevre ve insan sağlığını riske etmeyecek hammadde kullanımını, atıkları azaltmayı ve geri dönüşüm oranını artırmayı kendine ilke edindiklerini belirten BST Office Furniture Genel Müdürü Av. Elif Sena Baştuğ Deniz ile gelecek yıl stratejilerini ve liderlik yönetiminde olmazsa olmaz ilkeleri hakkında konuştuk.
 
 
Bize kısaca kendinizden ve şirketinizin sektördeki rolünden bahseder misiniz?
 
Şirketinizin Türkiye’deki yakın dönem yapılanmasını, faaliyetlerini ve iş gündemini anlatır mısınız?
 
Elif Sena Baştuğ Deniz, Baştuğ Şirketler Grubu’nun grup şirketi BST Office Furniture’da icra ve yönetim kurulunda aktif olarak görev yapmakta olup genel müdür pozisyonunda yer alıyorum.
Lisans eğitimimi Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladım. Hukuk stajımı tamamladığımdan beri aktif olarak aile yatırımlarında faaliyetlerimi sürdürmekteyim. BST Office olarak, uluslararası firmalarla önde gelen tasarımcılarla iş birliği yaparak son teknolojileri kullanarak benzersiz ürünler tasarlamaktayız.
Modüler mobilya alanında standartları belirleyip, kalite, teknoloji, fiyat, müşteri hizmetleri ve dağıtım konularında en yüksek standartlara bağlı kalmaktayız. Şirketimiz perakende sektörü, Devlet Malzeme Ofisi ve ihracat kollarında aktif olarak faaliyet gösteriyor. Yüksek teknoloji ve bilgisayar kontrollü ve robotik sistemlerin kullanıldığı fabrikalarda yapılan üretimlerle geniş kitlelere aynı fiyat ve kalitede ulaşabilme olanağı var. Aynı zamanda projeli işler için de bir departmanı bulunan firmamız çözüm ortağı olarak proje firmalarına da çalışmalarda bulunuyor.
 
 
 
 
 
2023 yılı şirketiniz için nasıl geçiyor? (ihracat, ciro, yeni ürün, yatırım, yeni iş anlaşmaları vb.) 2023 yıl sonu hedefleriniz ve gelecek yıl stratejileriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?
 
DEVLET KURUMLARININ EN BÜYÜK TEDARİKÇİLERİ ARASINDAYIZ
 
 
2023 yılı şirketimiz açısından gündemimiz oldukça yoğun ve büyüme odaklı. Ar-Ge ve tasarım ekibimiz ile birlikte çalışıp özgün ergonomik ürünler tasarlayıp yeni bir koleksiyon çıkarmaktayız. Bununla birlikte perakende sektöründe bayilik ağımızı genişletmeye yönelik bölgesel çalışmalar yapmaktayız. Yerli ve milli sloganımız ile Devlet Malzeme Ofisi ve Devlet kurumlarında bir yıl içinde en büyük tedarikçilerden biri haline geldik. Bunlara ek olarak, Ortadoğu, Afrika ve Türk Cumhuriyetleri’ne ihracat faaliyetlerimizi aktif bir şekilde devam ettiriyoruz.
 
 
 
 
 
Markanız sektörünüz kapsamında Türkiye’ye ne gibi ilkleri kazandırdı, gelecekte neleri kazandırmayı hedefliyor?
 
İNSAN, ÇEVRE VE TASARIM UNSURLARINI GÖZ ÖNÜNE ALIYORUZ
 
Markamızın en temel felsefesi ve temel taşı sürdürülebilirlik anlayışıdır ve bu ilkeyi gerek ofis yaşantımızda gerek üretim anlayışımızda koruyup gözetmekteyiz. Bu doğrultuda gelecekte yenilikçi ürünler geliştirirken insan, çevre ve tasarım unsurlarını göz önüne alıp doğaya ve tüm canlılara saygılı bir üretim anlayışını benimseyerek çevre dostu malzemeler kullanmayı, atık azaltmayı ve geri dönüşüm oranlarını artırmayı hedefliyoruz.
 
 
Liderlik yönetiminde olmazsa olmaz ilkeler sizce neler olmalı?
 
 
EKİBİ MOTİVE ETMEK VE DESTEKLEMEK ÇOK ÖNEMLİ
 
Bu hususta en temel kıstas kesinlikle eşitlikçi yaklaşımdır. Yalnızca cinsiyet eşitliği değil, aynı zamanda din, dil, ırk ve benzeri tüm tanımlardan bağımsız olarak herkese saygı duyuyor ve dahil edici bir iş ortamı yaratmaya devam ediyoruz.
Bununla birlikte, çalışanların motive olması kesinlikle şirketimizin performansını etkileyen bir kriterdir. Ekibi motive etmek ve onları desteklemek çok önemli.
Son olarak da, hedef belirlemek tabii. Ekibine iyi tanımlanmış, gerçekçi ve onları daha iyi olmaya zorlayan görevler veren liderler başarılı olmayı bekleyebilir. Şirketinizin İK stratejisi ve yol haritası hangi kriterlere göre, nasıl şekilleniyor? Şirketimizin İK stratejilerinin temelinde insan kaynağını sadece seçmekle kalmayıp, eğitimlerle, karşılıklı bir şekilde memnuniyet ve uyum sağlayarak, şirket kültürüne, misyon ve vizyonuna uyumundan müşteri memnuniyetine kadar tüm süreçleri en verimli şekilde gercekleştirmek aslında…
 
 
 
İK’nızın gündemindeki kadın çalışan odaklı projeler hakkında kısaca bilgi alabilir miyiz?
 
KADIN ÇALIŞAN SAYIMIZI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ
 
İnsan kaynakları politikanız cinsiyet eşitliği ilkesine göre nasıl şekilleniyor? Şirketimiz bünyesindeki yöneticilerimiz ve yönetici adaylarımızın çoğu kadınlardan oluşuyor. Fakat biz sadece kadınları yönetici olduğu kadar sahada da görmek, işletme içindeki kadın popülasyonunu da en az erkek çalışan sayısına eşitlemek istiyoruz.
Bununla birlikte halk eğitim merkezimizle iletişime geçip ilerleyen zamanlarda başta döşeme, terzi bölümümüz sonra da diğer bölümlerimiz için kadınlarımızın titizliğine güvenerek işletme içi kadın çalışan sayımızı da artırmayı hedefliyoruz.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet