Skip Navigation Links

'Hatay Talasemi İle Savaşıyor'

'Hatay Talasemi İle Savaşıyor' Projesi kapsamında Hatay Valisi'nin eşinin de katılılmı ile öğrencilere bilgilendirme konferansı düzenlendi.

Sağlık   A+a-

 
Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının mali katkılarıyla hazırlanan Hatay Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Hatay Talasemi ile Savaşıyor’ projesi kapsamında, Belen Sebati Gönenç İlk Okulu salonunda, Ortaokul 8.sınıf öğrencilerine yönelik bilgilendirme ve tanıtıma yönelik bir eğitim konferansı düzenlendi.
 
 
Hatay Valisi’nin eşi Zeliha LEKESİZ’in himayelerinde yürütülen projeyi izlemek üzere, konferansa katılmış olup, Hanımefendi, konferansı Belen Kaymakamı Abdulaziz AYDIN, Kamu Kurum ve Kuruluşların daire amirleri ile birlikte izledi. Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ali ÜNAL’ın açılış konuşmasıyla başlayan konferans, Dr.Bülent Atasoy’un sunumuyla gerçekleşti.
Konferans sonrası Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr.Ali ÜNAL tarafından, bugüne kadar Belen’de yaklaşık 500 öğrenciye talasemi eğitimi düzenlendiği ve bu eğitim sonrası 5 öğrencinin kan testi için başvuruda bulunduğu, Belen’de hali hazırda 5 ailede bu rahatsızlığın bulunduğu hususunda bilgi verilmiştir.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet