Skip Navigation Links

Denizcilik Fakültesi Temeli Atıldı

İskenderun Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Fakültesinin temeli düzenlenen törenle atıldı

Gündem   A+a-


 
İskenderun Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Fakültesinin temeli düzenlenen törenle atıldı
 
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, ulusal zenginliğimiz olan denizlere ve denizciliğe gereken önem ve önceliği vermemiz gerektiğini belirtti.
İskenderun Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Fakültesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Lekesiz, Türkiye’nin üç tarafının denizlerle çevrili olduğunu belirterek,”Bizler Barbaros Hayrettin Paşaların torunlarıyız. İskenderun Türkiye’nin Doğu Akdeniz’e açılan kapısı. İskenderun Limanı özelleşti. İskenderun’da lojistik köy kurulacak. Bölgede denizcilik alanında büyük istihdam yapılacak” dedi.
Lekesiz,”Kurulacak olan fakülte kalifiye elaman açığını kapatacak. Bir ülkenin kalkınmasında insan kaynakları çok önemli. İnsan kaynakları olmadan hiçbir şey olmaz. Bireyi geliştirmek için eğitim şart. Kalkınma ve gelişme ancak eğitimli bireyler ile olur. Çağa uygun nitelikli, yetenekli bireyler yetiştirmek için üniversiteler çok önemli” şeklinde konuştu.
MKÜ Rektörü Prof.Dr. Salih Güder ise MKÜ’ nün bilime büyük önem verdiğini belirterek, “ulusal ve uluslar arası anlamda gelişime ve değişime açık olan üniversitemiz açılan yeni fakülteler ile birlikte güçlenmektedir. Hedefimiz geleceğin denizcilerini buradan yetiştirmektedir. Fakültemiz 14,5 milyon Tl’ye mal olacak.”
Güder,”fakültede Gemi İnşası ve makineleri, Gemi ulaştırma ve iletme, Deniz iletişimi ve yöneticiliği gibi bölümler açılak. Sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman açığı bir nebzede olsun kapanmış olacak. Fakülte binası gemi şeklinde 5 katlı çok amaçlı kullanılacak şekilde inşaa edilecek” dedi.
İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise bir kentin gelişimi için üniversitelerin büyük bir rol oynadığını belirterek, her zaman üniversiteye ve eğitime destek vereceklerini söyledi.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Şahin ise bir sivil toplum kuruluşu olarak eğitime her zaman destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.
Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak ise İskenderun’un bölgenin deniz üssü olması noktasında hızla ilerlediğini belirterek denizciliğe gereken değerin mutlaka verilmesi gerektiğini söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi.
Ardından MKÜ Mühendislik Fakültesi Spor tesisleri düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Düzenlenen törenlere AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, işadamları ile çok sayıda öğrenci katıldı.
 
 
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet