Skip Navigation Links

İskenderun Teknik Üniversitesi İyi Yönetilmiyor, Geriye Gidiyor

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, İskenderun Teknik Üniversitesi'nin iyi yönetilmediğini her fırsatta dile getirdi.

İskenderun Teknik Üniversitesi İyi Yönetilmiyor, Geriye Gidiyor

Gündem   A+a-

 
Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, İskenderun Teknik Üniversitesi'nin iyi yönetilmediğini her fırsatta dile getirerek, sürekli başarı kelimesini kullanmalarına tepki göstererek deprem bölgesindeki üniversitelerin içinde son ikide olmak nasıl başarıdır? Dedi.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık,
 
"İskenderun Teknik Üniversitesi yönetimi geçen hafta “HER KOŞULDA BAŞARIYI İSTEMEYE DEVAM EDİYORUZ” başlığı ile haber yayınlamıştır. Öncelikle burada yazılan gibi başarıları size rağmen gösteren öğrencilerimizi ve öğretim elemanlarımızı tebrik ediyorum.
 
Bildiğiniz gibi daha öncesinde üniversitenin iyi yönetilmediğini ve son yıllarda hızla geriye doğru gittiğini araştırma sonuçları ile kamuoyuna açıklamıştık. Bu yapılan haberle ilgili olarak da haberde İSTE öğrencileri depreme rağmen çalışıp üretmeyi sürdürerek bu dönemde de destek kazanmayı başardı ifadesini görünce deprem bölgesinde bulunan diğer üniversitelerin durumunu da incelemek gerektiğini düşündük. Bunları inceleyince önceki açıklamalarımızda belirtmiş olduğumuz Üniversitemizin iyi yönetilmediğine ilişkin tespitlerde ne kadar haklı ve doğru olduğumuzu bir kez daha görmüş olduk. Neden mi deprem bölgesinde bulunan tüm üniversiteler arasında üniversitemizin desteklen proje yüzdesi sırlamasında son iki sırada, desteklenen proje sayısında da son beş sırada yer almakta. Hatta depremden bizden daha fazla etkilenmiş olan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde desteklenen proje yüzdesi bizim iki katımız.
 
Üniversite tarafından yapılan açıklamaların gerçek olup olmadığını ve açıklamanın kapsamını incelemek zorunda hissetmemiz gerçekten çok acı bir durum.
 
Üniversitemiz özellikle bilimsel yapılan çalışmalarla da ortaya konulduğu gibi son birkaç yıldır başta kurumsal yönetim olmak üzere birçok konuda çok hızlı ve telafisi çok zor olacak şekilde geriye gidiyor. Buna dur demek bu üniversitenin sahibi şehrimize ve bölgemizin önde gelenlerine düşüyor. Çünkü aynı haberde “Bölgemizi etkileyen asrın felaketinden sonra art arda elde edilen başarılar” ifadesi kullanılmış. Demek ki yönetim deprem bölgesinde bulunan üniversiteler arasında son ikide olmayı başarı olarak görüyor. Bu arada Türkiye genelinde de sıralamamız bunlardan çok farklı değil.
Bizler sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği sorumluluk sahamızda bulunan alanlarla ilgili kamuoyunu doğru şekilde bilgilendirmeye devam edeceğiz" şeklinde ifadelerde bulundu.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet