Skip Navigation Links

İskenderun’da “madde bağımlılığı “konferansı verildi

Mustafa Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ali Temiz “kurşun hemen, sigara yavaş yavaş öldürür”dedi.

Gündem   A+a-


 
İskenderun’da “madde bağımlılığı “konferansı verildi
 
Mustafa Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ali Temiz “kurşun hemen, sigara yavaş yavaş öldürür”dedi.
İskenderun Ülkü Ocakları tarafından Belediye Kültür Merkezinde "Madde Bağımlığı" adlı konferans düzenledi.
Temiz, sigara ve zararlı maddelerin insan vücudunda hasar oluşturduğunu belirterek,”İnsan hayatını karartan bu zararlı maddelere kötü arkadaşlık yoluyla alışılıyor. Öğrenciler ve gençler arkadaş seçiminde çok dikkat etmelidir. Ailelerde çocuklarını her zaman oto kontrol altında tutmalıdır” dedi.
Temiz,” bağımlılık tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Madde bağımlıları çoğunlukla bağımlılıklarının farkında olmamaktadır. Arkadaş çevresi ve aile sorunları da gençleri madde bağımlılığına itmektedir. Bir kereden bir şey olmaz demeyin. O kıskaca düşersiniz.”şeklinde konuştu.
MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül ise madde bağımlığı konusunda birçok insana yardım ettiklerini belirterek,”Madde kullanımı insanlık suçudur. Kişi sadece kendine değil, topluma, insanlığa zarar verir. Bağımlılık sadece bağımlının değil, tüm toplumun sorunudur" dedi.
İskenderun Ülkü Ocakları Başkanı Nurettin Aydemir ise madde bağımlılığının geleceğin en büyük risk faktörlerinden biri olduğunu belirterek kişiyi madde bağımlılığına iten nedenler arasında ilk sırayı merak duygusunun yanı sıra arkadaş ortamlarının aldığını kaydetti ve aile içi iletişimimin bu konudaki önemini vurguladı.
İskenderun Ticaret Odası Vakfı Garip Şandır ise uyuşturucu ile mücadelede önemli çalışmalara imza attıklarını ifade ederek gençlerin eğitimli ve kültürlü bir şekilde yetişmelerine büyük önem verdiklerini söyledi.
Düzenlenen konferansa MHP Hatay İl Başkanı Adnan Aktaş, üniversite öğrencileri ile aileleri de katıldı
 
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet