Skip Navigation Links

İSTE Kampüsleri Öğrencilerini Karşılamaya Hazır

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “öğrencilerimiz ve personelimiz için kampüste gerekli düzenleme, bakım ve onarım çalışmaları yaptık.

İSTE Kampüsleri Öğrencilerini Karşılamaya Hazır

Gündem   A+a-

 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) kampüsleri 2 Ekim Pazartesi günü başlayacak olan 2023- 2024 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Dönemi için gerekli hazırlıkları tamamladı.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) kampüsleri 2 Ekim Pazartesi günü başlayacak olan 2023- 2024 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Dönemi için gerekli hazırlıkları tamamladı. Herkesin malumu olduğu gibi 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız depremler İSTE’nin içinde bulunduğu bölgeyi de etkilemişti. Deprem sonrasında bölgenin yaralarının sarılması için canla başla çalışan, depremden etkilenen vatandaşlarımıza kapısını ilk açan kurumlardan biri olan İSTE şimdi yüz yüze eğitim için öğrencilerini karşılamaya hazır.
 
Merkez Kampüste halihazırda depremzede vatandaşları misafir etmeyi sürdüren İSTE, eğitim faaliyetlerinin bu durumdan etkilenmemesi için gerekli tüm tedbirleri alarak kampüsü öğrencileri için güvenilir hale getirdi. İSTE, öğrencilerinin güven ve huzuru için kampüste bulunan konteyner kentleri kampüs alanından izole etmek üzere tel ve çitlerle çevirdi. Kampüste yapılan düzenlemeler sonrasında ihtiyaç duyulan yeni peyzaj düzenlemeleri de eğitim faaliyetleri başlamadan tamamlanarak öğrencilerin konforunun sağlanması için çalışıldı. Gerekli önlemlerin alındığı kampüste öğrencilerin güven ve huzur içinde eğitimlerine odaklanabilmesi için çalışmalar olağanüstü bir çabayla sürdürüldü.
 
İSTE’de yüz yüze eğitim öğretime devam edecek binalarının hasar değerlendirilmesi, deprem sonrası bölgede tüm binalara yapıldığı gibi, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılmış ve binalar hasarsız/ az hasarlı olarak tespit edilmişti. Öğrencilerinin ve personelinin güvenliğinden emin olmak İSTEyen Rektör Depci’nin talimatıyla binalara bu incelemenin yanında ayrıca performans analizi de yapıldı. Yaptırılan analizlerle binaların sağlamlığı tekrar tespit edilmiş oldu. Kampüste yer alan binalarda öğrenci ve personelin huzuru için gerekli bakım ve onarım çalışmaları yapıldı. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde öğretim üyesi ofislerinin olduğu bina ise planlı bakıma alındı. Devam eden bakım çalışmaları İSTE son yıllarda benimsediği kaynakların etkin kullanımını hedefi doğrultusunda yapılan kullanım amaçlı düzenlemeleri kapsıyor ve öğrencilerin eğitim faaliyetlerini etkilemiyor.
 
2 Ekim’de kampüslerde öğrencileri ile bir araya gelecek olmaktan heyecan duyduğunu belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “öğrencilerimiz ve personelimiz için kampüste gerekli düzenleme, bakım ve onarım çalışmaları yaptık. Önceliğimiz İSTE Ailesinin güvenliği ve huzurudur. Öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitim almasını arzuluyoruz elbette ancak şimdilik elimizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirerek eğitim öğretime devam edeceğiz. Daha güzel yarınları beraber inşa edeceğiz inşallah. Bu süreçte ise öğrencilerimizde ve ailelerinden anlayış ve iş birliği talep ediyoruz. Eksiklikler, aksaklıklar olabilir ama biz çözmek için her zaman hazır ve yanınızda olacağız” dedi.
 
iste-kampüs-hazır-ek2.jpg" alt="" />
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet