Skip Navigation Links

Vali Masatlı: ‘Eğitime Dair Hiçbir Aksama ve Gecikme Olmasın’

‘EĞİTİME BAŞLAMAK DEMEK, HAYATIN YENİDEN BAŞLADIĞINI GÖSTERİR’

Vali Masatlı: ‘Eğitime Dair Hiçbir Aksama ve Gecikme Olmasın’

Gündem   A+a-

 
Hatay Valisi Mustafa Masatlı Başkanlığında, Hatay Afet Koordinasyon Merkezi’nde İl Milli Eğitim Değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
 
Toplantıya, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.
 
‘EĞİTİME BAŞLAMAK DEMEK, HAYATIN YENİDEN BAŞLADIĞINI GÖSTERİR’
 
Toplantının ana gündemini, Hatay genelindeki milli eğitimin durumu ve yapılan çalışmalar oluşturdu. Vali Masatlı, “İlimizdeki eğitim faaliyetlerinin 2023-2024 eğitim-öğretim takvimine göre zamanında başlamış olması oldukça önemli ve sevindiricidir. Bu da çalışmalarımızın verimli olduğunu gösterir. Özellikle afet sonrası eğitim faaliyetlerinin başlaması demek, ilimizde hayatın yeniden başladığı anlamına gelir. Çünkü, eğitim faaliyetlerinin başlaması, birçok sektörün lokomotifi durumundadır ve birçok sektörü ekonomiye dahil etmekte, piyasayı canlandırmaktadır. Böylece şehrimiz, canlanıp hayat bulacaktır ve insanımız geleceğe dair daha umutlu olacaktır” dedi.
 
HATAY’DA 22 BİN 197 ÖĞRETMEN GÖREV YAPIYOR
 
İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz ise, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü İstatistiki Raporu’nu sundu. Raporda, Deprem öncesi 05.02.2023 tarihi itibarıyla 434.456 olan öğrenci sayısının eylül ayının üçüncü haftası itibarıyla sistemde kayıtlı 393.000 ve öğretmen sayısının da 22.197 olduğunu dile getirdi. Güncel verilere bakıldığında sistemde kayıtlı olan öğrenci sayısının deprem öncesi sayıya çok yaklaştığı dikkatlerden kaçmadı.
Yine ilçe bazlı okulların bakım onarım, çatı yapımı gibi konuların yanında öğrencilerimizin yerleştirilmesi, öğrenci servisleri, taşımalı eğitim ve öğretmenlerimizin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için konteyner kentlerde misafir edilmelerinin de ele alınıp değerlendirildiği toplantıda, öğretmenlerin rahatı için gereken yapılmakta olup, konteyner kentlerin temizliği de aksamadan yapılmaktadır, denildi.
 
 
‘ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISINI ARTIRMALIYIZ’
 
Okul Öncesi Eğitim ve Halk Eğitim Merkezlerindeki kursların önemine değinildi ve bu kurslara gerekli yönlendirmelerin yapılması gerektiği vurgulandı.
 
8. ve 12. sınıfların merkezi sınavlara girecek olmaları hasebiyle sınavlara sağlıklı ve verimli çalışabilmeleri için gerekli planlamaların yapılması gerektiğinin altı çizilen toplantıda Vali Masatlı, “Okullarımızda öğrencilerimizin başarısını arttırarak onların sınavlarda güzel dereceler elde etmesini sağlamak, şehrimizin imajı için ehemmiyet arz eder. Böylesi zor zamanlarda elde edilen başarılar, tekrar ayağa kalktığımızın göstergesidir. Devletimiz tüm imkan ve kurumlarıyla eğitimi önceliği kabul ederek çalışma, plan ve projelerini buna göre yapmaya devam etmektedir” dedi.
 
Vali Masatlı ayrıca, ilgili kurum ve kuruluş yetkililerine eğitimle ilgili çalışmaların belirlenen takvim doğrultusunda gerçekleştirilmesi için hiçbir aksama ve gecikme olmaması talimatını verdi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet