Skip Navigation Links

Körfez’in STK’ları Güç Birliği İçin Toplandı

KÖRFEZİN 6 İLÇESİNDEKİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI GÜÇ BİRLİĞİ İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Körfez’in STK’ları Güç Birliği İçin Toplandı

Dörtyol   A+a-

İskenderun Körfezi’nin altı ilçesi bölgesel sorunların tespiti ve çözüm yolları ile ilgili olarak önceki gün Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde bir araya geldi.
 
Dörtyol, İskenderun, Erzin, Payas, Belen ve Arsuz ilçelerinde faaliyetlerini sürdüren Sivil Toplum Kuruluşlarının davet edildiği toplantıda öncelikli olarak İskenderun’un il olması başlığı altında, bölgesel sorunların tespiti ve müşterek çözüm yollarının üretilmesi amacıyla iş ve güç birliği yapma kararı alındı.
 
Dörtyol’dan; DÖRTYOL TİCARET VE SANAYİ ODASI, DÖRTYOL ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI, DÖRTYOL ŞOFÖRLER ODASI, DÖRTYOL ZİRAAT ODASI, DÖRTYOL ESNAF SANATKÂRLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ, DÖRTYOL S.S. 7 NOLU YOLCU MİNÜBÜSLERİ KOOPARATİFİ, DÖRTYOL KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ, DÖRTYOL TÜRK KIZILAY, DÖRTYOL SULAMA KOOPERATİFİ BAŞKANLIĞI, DÖRTYOL GAZETE CEMİYETİ BAŞKANLIĞI ve DÖRTYOL GÖNÜLDEN GÖNÜLE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ,
 
İskenderun’dan; İSKENDERUN TİCARET VE SANAYİ ODASI, İSKENDERUN TİCARET BORSA, DENİZCİLER ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI, İSKENDERUN ŞOFÖRLER ODASI, 1 NOLU ESNAF SANATKÂRLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ, 2 NOLU ESNAF SANATKÂRLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ, GÖZCÜLER ESNAF SANATKÂRLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ, LOKANTACILAR ODASI, MADENİ İŞLER ODASI, BERBERLER ODASI, BAKKALLAR BAYİLER ODASI, SEBZE KOMİSYONCULAR, MOBİLYACILAR ODASI, RADYO ELEKTRİK ODASI, KUYUMCULAR ODASI, TERZİLER ODASI, KAHVECİLER ODASI, FIRINCILAR ODASI ve KASAPLAR ODASI
 
Erzin’den; ERZİN TİCARET VE SANAYİ ODASI, ERZİN ESNAF SANATKÂRLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ, ERZİN SULAMA KOOPERATİFİ, ERZİN ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI, ERZİN ZİRAAT ODASI ve ERZİN ŞOFÖRLER ODASI
 
Payas’tan; PAYAS ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI, PAYAS ESNAF SANATKÂRLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ, PAYAS ŞOFÖRLER ODASI ve PAYAS KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ
 
Belen’den; ZİRAAT ODASI ve ŞOFÖRLER ODASI ile Arsuz’dan ZİRAAT ODASI’nın davet edildiği toplantıda katılım sağlayanlar tarafından alınan kararlara müşterek imza atıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan Yıldırım geçtiğimiz hafta Dörtyol ve Payas İlçelerindeki sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek iki ilçeye ve bölgeye ait kısmi sorunların tespitinin yapıldığını belirtti ve körfez ilçelerinin tamamının iştirak ettiği bir toplantı tertip edilmesi kararını aldıklarını, bu günkü toplantının İskenderun’un il olması konusunda bir fikir birliği oluşturmayı amaçladığını söyledi.
 
İskenderun Şoförler Odası Başkanı Erol Akın, İskenderun’un İl olması konusunda uzun bir süredir çalışma yürüttüklerini belirterek, yapılan bu iş birliğini oldukça değerli bulduğunu, mutlaka bir sonuç alınacağını ifade etti.
 
Dörtyol Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Coşkun ise İskenderun’un il olması birinci önceliğimiz, ikinci önceliğimiz ise Hatay’da iki bölgeli seçim sisteminin getirilmesidir diyerek başladığı sözlerini; “Bu birliktelik her türlü bölgesel sorunu aşmada önemli bir güç ve referans kaynağı olacaktır. Oldukça geniş ve güzel bir katılım sağladık. Her toplantı sonunda aldığımız kararlar için ortak bir sonuç bildirgesi yayınlayarak, bunu ilgisine göre, ilgili makamlara iletelim. Aldığımız kararları Hatay Valiliğine, Hatay Milletvekillerine ve Siyasi Partilerin Genel Merkezlerine de yazılı olarak tebliğ edelim. Ayrıca bir icra komitesi oluşturmakta fayda görüyorum. Bir sonraki tertiplenecek toplantıda bir icra heyeti ve sözcü seçmek için çalışma başlatalım.” dedi.
 
Toplantıda oda başkanları sırayla söz alarak bölgesel tespitlerini sıraladı.
 
Önceki alınan kararlara ek olarak;
 
1- Hassa Tünelinin hayata geçirilmesi
 
2- GSM Operatörlerinde yaşanan sıkıntıların ivedilikle giderilmesi
 
3- Hurda nakliyesi yapan araçlardaki güvenlik tedbirleri ile istihap hadlerinin kontrolünün sağlanması
 
4- Payas İlçesinin hava kalitesinin arttırılması
 
5- Taşocaklarının disipline edilmesi
 
6- İskenderun’un il olması için meclis önergesi verdirilmesi
 
7- Yayla alanlarının genişletilmesi kadastro çalışmasının yapılması
 
8- Payas OSB nin kapasite artışının sağlanması
 
9- Payas Tır Garajının büyütülmesi
 
10- Payas Küçük Sanayi Sitesinin kapasite artışının sağlanması
 
11- Bölgesel ürünlerin kurumsal firmalarda satışının sağlanması
 
12- İcra Komitesi oluşturulması konularında mutabakata vararak onbeş gün sonra tekrar toplanma kararı aldı.
 
Sedat İSKENDEROĞLU - Dörtyol
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet