Skip Navigation Links

Tarım ve Sanayi Üst Kurulu Hatay İçin Toplandı

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Sanayi ve Ticaret Üst Kurul ile Tarım Üst Kurulu olmak üzere iki ayrı toplantıya başkanlık yaptı.

Tarım ve Sanayi Üst Kurulu Hatay İçin Toplandı

Gündem   A+a-

 
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Sanayi ve Ticaret Üst Kurul ile Tarım Üst Kurulu olmak üzere iki ayrı toplantıya başkanlık yaptı.
 
Vali Masatlı, ildeki yatırımların değerlendirilmesi ve varsa bu konudaki sorunların çözümleri ana gündem maddesiyle, İskenderun 1. Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ayhan Tosyalı ve yönetim kurulunun ev sahipliğinde düzenlediği Sanayi ve Ticaret Üst Kurul Toplantısı’nda iş dünyası ile bir araya gelirken, Hatay Afet Koordinasyon Merkezindeki Tarım Üst Kurulu Toplantısı’nda da tarımsal sulama ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri, kuruluşların çiftçilere sağladığı hibeler ve destekler, ilimizde tarım ve hayvancılıkla ilgili mevcut sorun ve çözüm önerileri ile tarımsal ve hayvancılıkta üretimin arttırılmasına yönelik planlamalar ve hazırlanan projeleri tüm detaylarıyla ele aldı.
 
Vali Masatlı, ekonomik kalkınma olmadan bir ülkenin, daha özelde de bir şehrin, geleceğinin olamayacağını dile getirerek, yaşadığımız bu süreçte herkesin önceliğinin de bu olması gerektiğini ifade etti. Hatay’ın tekrar ayağa kalkmasında da şehrin ekonomisinin en öncelikli unsur olduğunu ve OSB’ler gibi ekonomi alanında atılan tüm adımları, Valilik olarak destekleyeceklerini dile getiren Masatlı, katılımcıların yatırımları ve bu yatırımların önündeki engel ya da sorunları tek tek not aldı. OSB’deki yatırımcılara da özellikle teşekkür eden Vali Masatlı, “Şehrimiz kalkındıkça insanımız daha mutlu olacaktır” dedi. Tarım ve hayvancılığın tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de asla göz ardı edilemeyen bir alan olduğunu ifade eden Vali Masatlı, “İnsan yaşamının varlığı bire bir bu alanla ilişkili olduğu için; yapılan tüm çalışma, yatırım ve projelerin sürdürülebilirliği esas alınarak üretimde verim, katmadeğer ve kaliteyi hedeflemeliyiz” dedi.
 
Sanayi ve Ticaret Üst Kurul toplantısına; İskenderun 1. OSB Başkanı Ayhan Tosyalı, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depçi, Doğu Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdür Vekili Hüseyin Topçuoğlu ile ilgili kurum müdürleri katıldı.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet