Skip Navigation Links

İSTE’DE KONTENJANLAR DOLDU

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin kontenjan doluluk oranları yüzde yüze yaklaştı.

İSTE’DE KONTENJANLAR DOLDU

Eğitim   A+a-

 2023 Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Sonuçlarına göre deprem bölgesinde olan İskenderun Teknik Üniversitesi’nin kontenjan doluluk oranları yüzde yüze yaklaştı.
 
2023 Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Sonuçlarına göre İskenderun Teknik Üniversitesi’nin kontenjan doluluk oranları yüzde yüze yaklaştı. İSTE’de ön lisans programlarında kontenjan doluluk oranı %100; lisans kontenjan oranları %100’e yakın olarak gerçekleşti. Böylece genel doluluk oranları da %100’e yakın oldu. Yükseköğretim Kurumu’nun “herkes için yükseköğretim” ilkesiyle İSTE’nin yükselen başarı grafiği birleşerek aday öğrencilerin tercihlerinde karşılık buldu. Ayrıca, şubat ayında meydana gelen ve İSTE’nin de dahil olduğu bölgeyi olumsuz etkileyen depremler sonrasında YÖK’ün depremden etkilenen illerde ikamet eden öğrenciler için, yaşadığı ildeki üniversitelerin mevcut kontenjanlarına ek %25 oranında tanımladığı kontenjanlarda da doluluk oranı aynı şekilde yüzde yüze yakın oldu.
 
Yüksek doluluk oranında gurur ve sevinç duyduklarını belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Aday öğrencilerimizin yaptıkları tercihlerde yüksek kalitenin şartlar ne olursa olsun kendini gösterdiğine şahit olduk. Deprem bölgesinde olmamıza rağmen elde ettiğimiz kontenjan doluluk oranı çalışmalarımızın ve elde ettiğimiz başarıların karşılığıdır. Bizi İSTE’yen ve tercih eden tüm öğrencilerime üniversitem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin her birini başarı yolunda beraber yürüyeceğimiz yolda yol arkadaşlarımız olarak görüyoruz ve onlar için canla başla çalışıyoruz.”
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet