Skip Navigation Links

Başkan Savaş 'Çalışan Gazeteciler Günü'nü' Kutladı

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Gündem   A+a-

BAŞKAN SAVAŞ “ ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ ” KUTLADI
 
Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Başkan Savaş, mesajında şu cümlelere yer verdi:
“Şehrimizin ve ülkemizin geleceği, insanımızın birlik beraberliği, huzurumuzun korunması doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız yayıncılık anlayışıyla çalışarak, halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak gördüğümüz basın kurumlarımız ve mensubu olan gazeteciler; gecesini, gündüzüne katarak, kar, kış, sıcak, tehlike demeden canla başla çalışarak, haber ve değerlendirmeleri ile toplumu doğru bilgilendirme görevlerini yerine getirmektedirler.
Bilindiği gibi 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasa ile belli ölçülerde gazetecilere bu imkânlar sağlanmış ve bu tarih önce 'Gazeteciler Bayramı', daha sonrada 'Gazeteciler Günü' olarak kutlanmaya başlanmıştır.
Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla, demokrasinin temel unsurlarından biridir.
Medyanın güçlü olması, kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından hayati önemdedir. Bundan dolayı gazetecilik, günümüzün en dinamik ve fedakârlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir. Yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da ciddi bir ilerleme kaydeden basınımızın, geçmişten günümüze ülkemizin gelişmesinde çok değerli katkıları olmuştur.
Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizin ve ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınması için gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan, yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden değerli basın mensuplarımızın, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet