Skip Navigation Links

Türkoğlu 9 Ocak Dörtyol'un Kurtuluş Günü'nü Kutladı

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, “9 Ocak Dörtyol’un Kurtuluş Günü”nü gönderdiği mesajla kutladı.

Politika   A+a-

TÜRKOĞLU 9 OCAK DÖRTYOL’UN KURTULUŞ GÜNÜNÜ KUTLADI
 
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, “9 Ocak Dörtyol’un Kurtuluş Günü”nü gönderdiği mesajla kutladı.
 
Kurtuluş Savaşı’nın ilk kurşununun Dörtyol’da atıldığına vurgu yapan Türkoğlu; “Aziz ve necip Türk Milleti, asırlardır koruya geldiği karakterinin en muteber numunesi, hürriyet ve bağımsızlığa olan sevdasını, Dörtyol’da bundan 91 yıl önce tezahür ettirmiş, Milli Mücadele’nin işgal güçlerine karşı ilk kurşununu atarak verdikleri onurlu mücadele neticesinde Mehmet Çavuş ve onun silah arkadaşları gibi efsaneleşen kahramanlarıyla tarih içerisindeki görevini fazlasıyla yerine getirmiştir” dedi.
 
Milli Mücadele’nin ilk kurşununun atıldığı Dörtyol’un düşman işgalinden kurtuluşunu, içinde bulunulan dönemin bütün zorluklarına rağmen Türk Milleti’ni iri, diri ve bir kılan manevi gücü ve bağımsızlığa karşı sarsılmaz inancının bir vesikası olarak niteleyen Türkoğlu; “19 Aralık 1918 tarihinde düşmana karşı atılan ilk kurşun ve sonrasında 9 Ocak tarihinde gerçekleşen Dörtyol’un düşman işgalinden kurtuluşu, Türk milletinin umudunu ve özgüvenini tazelemiş ve varoluş iradesini kıracak bütün güçleri bertaraf edebilme azmini bir kez daha sergilemiştir” dedi.
 
Çanakkale’yi geçilmez kılan manevi atmosferin, 1000 asırlık Türk yurdunun düşman elinde esir kalamayacağının teyidi olan Dörtyol’daki mücadelenin dinamizmini teşkil ettiğini vurgulayan Türkoğlu, 91 yıl evvel Dörtyol halkının, ülke işgal altındayken Milli mücadele ateşini yakarak bağımsızlık meşalesini tutuşturduğunu söyledi. Türkoğlu, 9 Ocak tarihinin bir millete vurulmak istenen esaret zincirinin kırılışının, milli direniş ve şahlanışının sembolü olduğunun altını çizdi.
 
Türkoğlu mesajının devamında şu görüşlere yer verdi;
 
“9 Ocaklar, sadece bugünümüz için değil, istikbalimiz için de gençlerimize emanet edilmiş onurlu bir mirastır. Her safhası ayrı bir zaferle taçlandırılmış olan şanlı tarihimiz, Dörtyolluların yiğitçe mücadelesiyle daha da yüceltilmiş olup, yeni nesillerin taşıyacağı büyük bir şeref vesikası halini almıştır.
 
Geçtiğimiz yüzyılın başında istiklal mücadelesini galibiyetle taçlandıran aziz milletimiz, bugün de el ele, gönül birliğiyle 2023 ve 2071 gibi hedefleri ile istikbal mücadelesini başarıyla sürdürüyor ve Cumhuriyetimizin gücünü bir kez daha ortaya koyuyor. Şurası bir hakikattir ki, ecdadımızın miras bıraktığı yüksek ruh ve şuura sahip çıktıkça, Türkiye’nin güneşi istikbalde daha güçlü parlayacaktır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle; şanlı bir tarihe sahip olan milletimizin unutulmaz zaferlerinin kilometre taşı olan 9 Ocak zaferinde Dörtyol’u işgalden kurtararak, kutsal vatan toprakları üzerinde özgür ve bağımsız yaşamamızı sağlayan, bu eşsiz zaferleri bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere; Mehmet Çavuş gibi istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
Antekeli 10 Ocak 2013 Perşembe
Bu adamın ve oğlunun milletvekilliği ünvanını kullanılarak polislere yaptığını unumadık. unuturmayacağız...
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet