Skip Navigation Links

Bakan Kacır’dan Tosyalı Demir Çelik Sarıseki Tesisi’ne övgü

Türkiye’nin yürüyen en büyük sanayi yatırımlarından biri olan Tosyalı Demir Çelik Sarıseki Tesisi’ni ziyaret etti.

Bakan Kacır’dan Tosyalı Demir Çelik Sarıseki Tesisi’ne övgü

Ekonomi   A+a-

 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, üretime henüz yeni başlayan Türkiye’nin yürüyen en büyük sanayi yatırımlarından biri olan Tosyalı Demir Çelik Sarıseki Tesisi’ni ziyaret etti.
Dünya çapında önemli işlere imza atan Tosyalı Holding, Tosyalı Demir Çelik Sarıseki Tesisi ile, Türkiye’nin 4 milyon ton yassı çelik ithalatını ortadan kaldırıyor.
 
DÜNYA ÇELİK ÜRETİMİNDE TOSYALI BAŞARISI
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır; Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Abdulkadir Özel, Hüseyin Yayman, AK Parti İl Başkanı Mehmet Öntürk, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile birlikte, yeşil çelik üretim merkezi olan tesiste incelemelerde bulundu.
 
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’dan, katma değerli ihracat konusunda da Türkiye’nin örnek tesislerinden biri olan Tosyalı Demir Çelik’in üretim çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Kacır, devasa yatırımın ülkemiz, bölgemiz ekonomisi ve istihdamına değerli katkılar sunacağını aktardı, sayısız yatırımlarla öne çıkan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’ya başarılı girişimlerinden ötürü teşekkür etti. Bakan Kacır, tesisten övgüyle sözetti.
 
Tosyalı Holding, Türkiye, Cezayir, Senegal ve Angola’da yapacağı yatırımlarla önümüzdeki birkaç yıl içerisinde yıllık 15 milyon ton çelik üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyor.
Haber: Yılmaz AKPINAR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet